Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

31-åring døde i England:

- Han ble kvalt av slangen «Tiny»

- Han sa den var uforutsigbar og veldig sterk, sier moren.

PYTONSLANGE: 31-åringen ble ifølge rettslegen kvalt av sin egen slange av denne typen. Denne slangen har ikke noe med hendelsen fra august i fjor å gjøre, men den tok livet av tre år gamle Jesse Altom i august 1999. Foto: Tom Gannam / AP / NTB Scanpix
PYTONSLANGE: 31-åringen ble ifølge rettslegen kvalt av sin egen slange av denne typen. Denne slangen har ikke noe med hendelsen fra august i fjor å gjøre, men den tok livet av tre år gamle Jesse Altom i august 1999. Foto: Tom Gannam / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Reptileieren Dan Brandon, som ble funnet død i sitt hjem i Church Crookham sør i England i slutten av august i fjor, skal ha dødd som følge av kvelning. Men det er først nå man har funnet ut hva som angivelig skal være årsaken til dødsfallet, ifølge The Telegraph.

Avisa skriver onsdag at det var mannens 2,5 meter lange pytonslange som skal ha stått bak, da Brandon mistet livet.

Kveilet seg rundt ham

Rettslege i Hampshire, Andre Bradley, har slått fast hvordan dødsfallet fant sted, og la fram sitt syn i den lokale rettssalen onsdag.

- Det mest sannsynlige scenarioet, er at «Tiny» var sammen med Dan. Dette er jeg helt sikker på, sa rettslegen.

Ifølge Bradleys forklaring skal slangen på et uventet tidspunkt ha kveilet seg rundt 31-åringen, til han til slutt falt sammen.

- Jeg ser ingen annen mulighet enn at kvelningen var et resultat av Dans kontakt med Tiny, slo Bradley fast ifølge The Telegraph.

Hørte et smell

Den avdøde reptileierens familie var onsdag samlet i retten. Brandons mor skal ifølge avisa ha fortalt rettslegen at slangen elsket hennes sønn, og at den var som en baby for ham. Samtidig hadde sønnen begynt å kjenne kjæledyrets styrke.

- Han var mer bekymret for «Tiny» enn de andre slangene han hadde. Han fortalte meg at den var veldig sterk, og at han derfor hadde sluttet å ha den rundt halsen. Han sa også at den var uforutsigbar, sa moren i retten ifølge the Guardian.

Kvelden sønnen døde skal hun ha hørt et smell fra sønnens rom. Hun tenkte imidlertid ikke over at det kunne ha noe med slangen å gjøre.

- Jeg trodde det var en av treningsvektene hans eller at han hadde veltet noe, forklarte hun til retten.

Mistenkt fra første stund

Hun oppdaget senere at sønnen lå bevisstløs på gulvet på sitt soverom. Hun så da samtidig at slangens terrarium var tomt, og ringte nødnummeret.

Ifølge the Sun skal politiet i etterkant av dødsfallet ha sagt at Brandon ble funnet med alvorlige skader. Allerede da ble det mistenkt at pytonslangen «Tiny» hadde spilt en rolle i hendelsen.

- Slangen er fremdeles en del av etterforskningen rundt dødsfallet, og har definitivt ikke blitt avskrevet, sa politiet den gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!