FORLOVET:  Jeff Bauman står her sammen med forloveden Erin Hurley. Paret venter barn 14. juli i år. Foto: AP Photo/Charles Krupa
FORLOVET: Jeff Bauman står her sammen med forloveden Erin Hurley. Paret venter barn 14. juli i år. Foto: AP Photo/Charles KrupaVis mer

Han ble selve symbolet på terroren. Nå er han forlovet og venter barn

Jeff Bauman mistet begge beina i terrorangrepet mot Boston Marathon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av Jeff Bauman, som ble fraktet vekk i rullestol, gikk verden rundt rett etter terrorangrepet mot Boston Marathon i april i fjor. Noen timer seinere måtte legene amputere begge beina til den da 27 år gamle Bauman.

Nå er han forlovet med Erin Hurley og venter sitt første barn, og paret delte nyheten på Facebook-siden til Bauman.  

«Vi er så glade for å kunne dele spennende nyheter fra de siste par månedene. Jeff og Erin har forlovet seg og venter sitt første barn i juli», står det å lese.

Overraskelse Paret planlegger å gifte seg neste år.

- Det er mye som skjer her for tida. Så vi trenger ikke å gjøre alt på en gang, sier Hurley i et intervju med nyhetsbyrået AP.

De vet ikke om det blir gutt eller jente. De ønsker at det skal være en overraskelse.

GIKK VERDEN RUNDT:  Dette bildet ble vist verden over etter at to bomber gikk av ved Boston-maratonet 15. april i fjor. Mannen med cowboyhatt er Carlos Arrendondo, som reddet Baumans liv. De to er i dag gode venner. Foto: AP Photo/Charles Krupa
GIKK VERDEN RUNDT: Dette bildet ble vist verden over etter at to bomber gikk av ved Boston-maratonet 15. april i fjor. Mannen med cowboyhatt er Carlos Arrendondo, som reddet Baumans liv. De to er i dag gode venner. Foto: AP Photo/Charles Krupa Vis mer

- Mamma elsker det. Pappa holder på å bli gal av det, sier Bauman.

Ble reddet 28-åringen befant seg i målområdet for å heie fram Erin Hurley da de to bombene gikk av. Bildet av Bauman, som fraktes bort av en mann ved navnet Carlos Arrendondo, ble selve symbolet på terrorangrepet.

Arrendondo reddet livet til Bauman da han slukket flammene i klærne hans med bare hendene, tok av seg skjorta og knyttet den rundt det som var igjen av Baumans bein, før han fikk satt ham i en rullestol og fraktet ham derfra. De to er i dag gode venner.

Det var Baumans beskrivelser av en av gjerningsmennene som hjalp politiet med å identifisere terroristen. 

- Han våknet opp sterkt neddopet, spurte etter penn og papir  og skrev «sekk, så fyren, så rett på meg» fortalte broren Chris Bauman i etterkant av terrorangrepet.

Kan danse igjen I forrige uke kunne vi også lese om hvordan det hadde gått med Adrianne Haslet-Davis (33), som mistet deler av sitt venstre bein i terrorangrepet mot Boston Marathon.

Da dette skjedde, lovet hun seg selv at hun skulle danse igjen. En professor ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) skulle bli redningen. Etter et møte med den terrorskadde danselæreren på et sykehus, oppsto ideen om å utvikle en egen danseprotese.

MÅTTE AMPUTERE:  Legene ble nødt til å amputere begge beina til Bauman. Foto: AP Photo/Charles Krupa
MÅTTE AMPUTERE: Legene ble nødt til å amputere begge beina til Bauman. Foto: AP Photo/Charles Krupa Vis mer

Onsdag var det klart for Adriannes comeback på dansegolvet. På en konferanse i Vancouver i Canada danset hun sammen med danseren Christian Lightner, til en forkortet versjon av Enrique Iglesias' «Ring My Bells».

- Jeg var fast bestemt på å danse igjen, og jeg visste hva jeg måtte gjøre, og her er jeg, sa hun etterpå ifølge Huffington Post.

DANSET IGJEN:  Danselærerinnen Adriennes Haslet-Davis mistet deler av venstre bein i terrorangrepet. Ved hjelp av en spesiallagd protese var hun onsdag i stand til å danse igjen.Foto: AP Photo/TED 2014 Conference, James Duncan Davidson
DANSET IGJEN: Danselærerinnen Adriennes Haslet-Davis mistet deler av venstre bein i terrorangrepet. Ved hjelp av en spesiallagd protese var hun onsdag i stand til å danse igjen.Foto: AP Photo/TED 2014 Conference, James Duncan Davidson Vis mer