- Han ble skutt og drept

30-åring har tilstått drapet på Ragnar B. Abrahamsen i en låve i Søndre Land. Politiet liker ikke at tilståelsen kom ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg kan bekrefte at han erkjenner straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap, sier påtaleleder Ketil Myhre i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.no.

Det ble tidligere i dag kjent at 30-åringen, som er siktet for forsettlig drap på Jevnaker-mannen Ragnar B. Abrahamsen (35) i en låve på en gård i Søndre Land i Oppland, har tilstått drapet.

Det var VGs papirutgave som brakte nyheten i dag tidlig. Advokaten bekrefter tilståelsen, som kom fram under politiavhør med mannen i går kveld, overfor Dagbladet.no.

- Han er svært preget etter det som skjedde og ønsker å samarbeide med politiet, sa 30-åringens forsvarer, Gunhild Bergan til Dagbladet.no tidligere i dag.

- Ble skutt

Nå bekrefter også politiet at 30-åringen erkjenner de faktiske forhold. De mener Ragnar B. Abrahamsen ble skutt og drept av 30-åringen.

- Jeg kan bekrefte at vi tror han er blitt skutt. Jeg kan også bekrefte at vi har tatt beslag i et skytevåpen på åstedet, sier Myhre til Dagbladet.no.

Han ønsker ikke å gå i detalj om hvor på gården våpenet ble funnet og hva slags skytevåpen det dreier seg om. Myhre ønsker heller ikke å kommentere hvor mange skudd som ble avfyrt.

POLITIET BEKREFTER: Politiet bekrefter i dag at en 30 år gammel mann har tilstått drapet. De sier de har funnet et skytevåpen på gården og mener Ragnar B. Abrahamsen ble skutt. FOTO: Henning Lillegård
POLITIET BEKREFTER: Politiet bekrefter i dag at en 30 år gammel mann har tilstått drapet. De sier de har funnet et skytevåpen på gården og mener Ragnar B. Abrahamsen ble skutt. FOTO: Henning Lillegård Vis mer

- Liket av den drepte skal obduserers i morgen. Det er mulig det vil gi oss flere svar, sier påtalelederen.

Den drepte Abrahamsen var en bekjent av de tre siktede personene i saken. Han tilbrakte deler av julen sammen med de på gården.

Vil tilståelsen endre politiets arbeid på noe måte i forhold til de andre siktede i saken?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier han.

Fremstilles for varetektsfengsling i morgen

De to andre siktede, en 51 år gammel kvinne og en 33 år gammel mann, erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen. Alle tre sitter nå varetektsfengslet i fullstendig isolasjon.

Politiet er lite fornøyd med at advokater går ut med detaljer fra politiavhør, slik advokat Gunhild Bergan nå har gjort.

- På generelt grunnlag kan jeg si at når vi har varetektsinnsatte på isolasjon så forventer vi i politiet at advokatene ikke går ut med detaljer fra politiavhørene, sier Myhre til Dagbladet.no.

Advokat Bergan sier hun ikke ønsker å kommentere politiets generelle bemerkelse.

- Han ble skutt og drept

I dag fortsetter avhøret av den 51 år gamle kvinnen.

- Vi vil fremstille henne for varetektsfengsling i morgen, sier Myhre.

FRAKTES UT: Det var i denne låven på en gård i Søndre Land at Ragnar B. Abrahamsen ble funnet skutt og drept.