Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han ble spurt om han trodde det var et menneske i nød et sted. Han svarte nei

Siktet i Trondheim måtte avbryte avhøret.

TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiets krimteknikere har foretatt omfattende undersøkelser i kvinnens leilighet i Midtbyen i Trondheim. FOTO: GEIR OTTO JOHANSEN
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiets krimteknikere har foretatt omfattende undersøkelser i kvinnens leilighet i Midtbyen i Trondheim. FOTO: GEIR OTTO JOHANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Et samboerpar er siktet for legemsbeskadigelse, etter at Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) ble meldt savnet og det ble funnet blodspor i leiligheten hennes i dag morges.

Samboerparet ble først avhørt som vitner, men fikk så status som siktede for legemsbeskadigelse mot en ukjent person.

- Det første avhøret ble avbrutt da han fikk status som siktet, sier mannens forsvarer advokat Christian Wiig til Dagbladet.

Sliten - Jeg var med ham da han ble avhørt som siktet. Men da sa han at han var sliten og spurte om det kunne utsettes til i morgen. Han ble bare spurt om en ting: Om han trodde det var et menneske i nød et sted. Det svarte han nei på, sier Wiig.

- Enten er han totalt uvitende eller så vet han mer enn jeg eller politi vet.

Mannen ble ikke spurt om han erkjenner straffskyld eller ikke.

Hans samboer, en kvinne i 30-åra, erkjenner ikke straffskyld, opplyser hennes forsvarer Kolbjørn Lium.

FORSVARER: Advokat Christian Wiig. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
FORSVARER: Advokat Christian Wiig. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer

- Jeg har bare hatt en kort samtale med min klient i kveld. Hun skal etter planen i avhør i morgen, sier Lium til Dagbladet.

Søker Politiet har søkt etter Danielsen i hele dag, blant annet gjentatte søk i Nidelva med dykkere, uten at det er gjort noen funn.

- Det har blitt mørkt, men vi forsetter letingen etter kvinnen. Vi har Røde Kors til disposisjon og vurderer å bruke egne mannskaper i søk utover kvelden. Det er ikke gjort funn som gjør at vi nærmer oss henne, søket er like bredt som tidligere i dag, sa politiinspektør Per Morten Brobakke til Dagbladet tidligere i kveld.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med om det er noen kjent relasjon mellom de siktede og savnede, men bekrefter at de siktede har blitt knyttet til det mulige åstedet i en leilighet i Kjøpmannsgata.

Krimteknikerne avsluttet arbeidet i leiligheten rett før kl. 20 i kveld, men vil trolig gjenoppta arbeidet i morgen. De bar ut en rekke esker med gjenstander fra leiligheten.

SAVNET: Vibeche Sofie Falck Danielsen (48). Foto: Politiet
SAVNET: Vibeche Sofie Falck Danielsen (48). Foto: Politiet Vis mer
Hele Norges coronakart