KORT PROSESS: Den 32 år gamle innbruddstyven fra Bosnia ble utvist fra Danmark bare 13 timer etter at han ble arrestert. Foto: NTB Scanpix
KORT PROSESS: Den 32 år gamle innbruddstyven fra Bosnia ble utvist fra Danmark bare 13 timer etter at han ble arrestert. Foto: NTB ScanpixVis mer

Han ble utvist fra landet bare 13 timer etter at han ble arrestert

Danmark gjorde kort prosess med tyven.

(Dagbladet): Klokka 23 søndag kveld fikk dansk politi melding om et pågående innbrudd i et av Banedanmarks lokaler i Horsens.

Innbruddstyvene ante uråd da politiet ankom. De forsøkte å stikke av, men politiet løp raskt opp en av gjerningsmennene som viste seg å være en 32 år gammel mann fra Bosnia.

Allerede klokka 12 dagen etter ble mannen stil for retten i Horsens. Han innrømmet tyveriet av 55 pallerammer til en verdi av 5500 kroner, og forklarte at han hadde ankommet landet bare tre dager i forveien.

I en pressemelding fra politiet utdyper politiadvokat Tobias Engby at retten idømte mannen 30 dagers ubetinget fengsel, og utvisning fra Danmark med innreiseforbud i seks år.

Mannen blir nå sittende i varetekt inntil utvisningen kan fullbyrdes. Engby sier til danske TV2 at det vil skje i løpet av den neste måneden.

Retten la også vekt på at mannen ikke hadde nok penger til å forsørge seg selv, og at han heller ikke kjenner noen som allerede bor i Danmark.

Brekket i det danske jernbaneverkets lokaler, ble ifølge Engby planlagt på en pub i nærheten.

- På et vertshus i Horsens møtte han to menn som foreslo at de skulle gjøre «business», forteller han.

De to andre som var involvert i tyveriet er fortsatt på frifot. Ettersom den arresterte mannen heller ikke kjente de andre, står politiet uten mange ledetråder i jakten på de to.