Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han ble utvist fra landet bare 13 timer etter at han ble arrestert

Danmark gjorde kort prosess med tyven.

KORT PROSESS: Den 32 år gamle innbruddstyven fra Bosnia ble utvist fra Danmark bare 13 timer etter at han ble arrestert. Foto: NTB Scanpix
KORT PROSESS: Den 32 år gamle innbruddstyven fra Bosnia ble utvist fra Danmark bare 13 timer etter at han ble arrestert. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 23 søndag kveld fikk dansk politi melding om et pågående innbrudd i et av Banedanmarks lokaler i Horsens.

Innbruddstyvene ante uråd da politiet ankom. De forsøkte å stikke av, men politiet løp raskt opp en av gjerningsmennene som viste seg å være en 32 år gammel mann fra Bosnia.

Allerede klokka 12 dagen etter ble mannen stil for retten i Horsens. Han innrømmet tyveriet av 55 pallerammer til en verdi av 5500 kroner, og forklarte at han hadde ankommet landet bare tre dager i forveien.

I en pressemelding fra politiet utdyper politiadvokat Tobias Engby at retten idømte mannen 30 dagers ubetinget fengsel, og utvisning fra Danmark med innreiseforbud i seks år.

Mannen blir nå sittende i varetekt inntil utvisningen kan fullbyrdes. Engby sier til danske TV2 at det vil skje i løpet av den neste måneden.

Retten la også vekt på at mannen ikke hadde nok penger til å forsørge seg selv, og at han heller ikke kjenner noen som allerede bor i Danmark.

Brekket i det danske jernbaneverkets lokaler, ble ifølge Engby planlagt på en pub i nærheten.

- På et vertshus i Horsens møtte han to menn som foreslo at de skulle gjøre «business», forteller han.

De to andre som var involvert i tyveriet er fortsatt på frifot. Ettersom den arresterte mannen heller ikke kjente de andre, står politiet uten mange ledetråder i jakten på de to.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling