Einar Aas bytter jobb:

Han ble vraket som krimsjef i Oslo. Nå flytter Einar Aas til Afrika

For noen måneder siden ble han overraskende vraket som kriminalsjef i Oslo. Nå flytter Einar Aas til Afrika.

FORLATER NORGE: Einar Aas som i mange år ledet kampen mot organisert kriminalitet i Norge, flytter nå til Afrika. - Jeg begynner som rådgiver for East Africa Standby Force, sier Aaa.
FORLATER NORGE: Einar Aas som i mange år ledet kampen mot organisert kriminalitet i Norge, flytter nå til Afrika. - Jeg begynner som rådgiver for East Africa Standby Force, sier Aaa. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mange trodde Einar Aas, mangeårig sjef for seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, skulle bli ny kriminalsjef i Oslo. Men han ble vraket, og ble isteden plassert som stasjonssjef i Asker.

Fra å være i frontlinja i kampen mot den organiserte kriminaliteten, har Aas de siste månedene hatt ansvaret for å ha politikontroll over Asker.

Nå forlater Einar Aas Norge.

- Jeg har takket ja til en rådgiverstilling i East Africa Standby Force i Nairobi. Min rolle er definert som politirådgiver, sier Einar Aas til Dagbladet.

Politirolle

Aas og samboeren flytter til Kenya om tre uker.

- Det blir spennende, sier Aas.

East Africa Standby Force (EASF) het tidligere Eastern Africa Standby Brigade (EASBRIG), og er en av fem regionale styrker for freds støttende operasjoner i Øst-Afrika.

- EASF består av både en polisiær, en militær og en sivil del, forteller Aas.

EASF har i dag ti medlemsland, Burundi, Komorene, Djibouti, Etiopia, Kenya, Rwanda, Seychellene, Somalia, Sudan og Uganda. Organisasjonen har et tett samarbeid med både den Afrikanske Unionen (AU) og FN.

«Veteran»

- Det blir utfordrende. Det skjer mye i Øst-Afrika, sier Aas.

I utgangspunktet er Aas beordret av Politidirektoratet til en tjeneste i Nairobi for seks måneder. Men det er forventet at Aas blir værende i Kenya ut 2018.

Tidligere har politiinspektør Einar Aas hatt tre lenge utenlandsopphold. På nittitallet utførte han polititjeneste for FN i Kambodsja. Seinere tjenestegjorde han i den palestinske byen Hebron på Vestbredden.

Aas har også studerte ved FBI-akademiet på militærbasen Marine Corps Base i Quantico i delstaten Virginia i USA.

- Utfordrende

Selv om kampen mot organisert kriminalitet i Norge er både tøff og omfattende, er det ikke mindre utfordringer som venter Aas i Øst-Afrika. I flere av de ti medlemslandene i EASF er det politiske utfordringer og uroligheter.

- Som sagt det blir både utfordrende og spennende. Det blir nok helt annerledes enn de åtte åra jeg var sjef for seksjonen for organisert kriminalitet. Jeg ser fram til å ta fatt, sier Einar Aas.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer