Han blir nok aldri mer enn en klossmajor

En forsvarsansatt rammet flere tusen reisende da han forsøke å frakte ei bombe med rutefly.

KOSTBAR BOM(BE)TUR: Det er fortsatt uklart hvor mye penger bombe-tabben kommer til å koste. 3000-4000 personer ble rammet. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
KOSTBAR BOM(BE)TUR: Det er fortsatt uklart hvor mye penger bombe-tabben kommer til å koste. 3000-4000 personer ble rammet. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere tusen passasjerer ble tirsdag morgen forsinket eller måtte oppgi flyreisen fra Bergen lufthavn Flesland.

Bombealarmen gikk på flyplassen klokken 6.34. Da var det oppdaget en gjenstand i en koffert som skulle sendes til Trondheim. Etter to og en halv time ble det avklart at det var komponenter til en bombe tilhørende Forsvaret.

Skulle på øvelse Petter Lindqvist, kommunikasjonssjef ved Forsvarets Operative Hovedkvarter, opplyser til NTB at gjenstanden i kofferten skulle brukes i en militærøvelse i Trøndelag.

- Det er en dummy, en øvingsgjenstand. Hva den eksakt skal illudere vet vi ikke helt sikkert. Det er uklart om den skulle ligne en granat eller noe annet, sier Lindqvist.

Gjenstanden skulle vært sendt som spesialbagasje. Forsvaret beklager problemene som oppsto, og vil skjerpe inn rutinene etter bombealarmen.

Oppdaget Alle passasjerene i terminalbygningen ble evakuert ut i kulden. Etter kort tid fikk de komme inn på Clarion Hotell Bergen Airport som ligger knapt 100 meter fra terminalbygningen.

Politiet sendte bud på bombehund og eksperter fra Oslo som skulle ankomme ved 9.30-tiden. Før de hadde landet, hadde imidlertid eieren av den mystiske kofferten meldt seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer