Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han blir sjef i Nye Kripos

Sysselmann Odd Olsen Ingerø ble i Statsråd i dag utnevnt til sjef for Nye Kripos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han overtar dermed jobben etter Arne Huuse, som har ønsket å gå av etter 11 år som sjef når Nye Kripos var på plass fra nyttår.

54-årige Ingerø skal ha vært førstevalget til politidirektør Ingelin Killengreen, og hennes innstilling er altså fulgt av justisminister Odd Einar Dørum.

I politi- og justiskretser ville ingen kommentere utnevnelsen offentlig før den hadde gått gjennom i statsråd. Men kilder Dagbladet har snakket med er fornøyde.

-  Han har både de menneskelige og de faglige egenskapene som skal til for å gjøre en meget god jobb, sier en sentral kilde til Dagbladet. 

Odd Olsen Ingerø overtok som sysselmann på Svalbard etter Justisdepartementets departementsråd Morten Ruud høsten 2001. Han er utnevnt i en åremålsperiode på tre år, med mulighet til forlengelse i tre år. Men det blir altså ventelig ikke noe av.

Permisjon Ingerø har nå permisjon fra stillingen som politimester i Fredrikstad. Opprinnelig kommer han fra Skjeberg i Østfold. Han har tidligere blant annet vært politimester i Sør-Varanger politidistrikt fra 1985 til 1998. Ingerø har også erfaring fra fengselsstyret i Justisdepartementet, og har vært politijurist i Kirkenes, dommerfullmektig i Vardø og statsadvokatfullmektig.

 I september bestemte regjeringen at Kriminalpolitisentralen skulle legges ned fra 1. januar 2005 og et nytt særorgan ta over. Det har fått navnet «Den nasjonale enhet for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet» (Nye Kripos).

Flaggskip Hovedoppdraget for det nye særorganet er kamp mot den grove, organiserte kriminaliteten, og organet er et slags flaggskip for justisminister Odd Einar Dørum.Myndighet og oppgaver er utvidet, og Ingerø får også ansvaret for blant annet etterforskingsprosjektet CATCH og politiets datakrimsenter. Hva gjelder mengden og arten av kriminalitet, blir overgangen voldsom for Olsen Ingerø.

Kriminalitetsmessig minner Svalbard mest om Kardemomme by. Men jobben som sysselmann og fylkesmann på Svalbard er både ettertraktet og viktig. Ikke minst fordi det er en viktig oppgave å hevde norsk suverenitet på øygruppa.

<B>SJEF:</B> Odd Olsen Ingerø er den nye sjefen for Kripos.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media