Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Han blir skada uansett»

Bhatti om bærumsmann som noen dager seinere ble beskutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arfan Bhatti er også tiltalt for en skyteepisode mot huset til en finansakrobat fra Bærum den 31. januar 2006.


I dag ble det spilt av en rekke samtaler og lagt fram tekstmeldinger som viser kommunikasjonen mellom Bhatti og bærumsmannen og en mellommann.
 

 I en telefonsamtale med mellommannen, som tydelig samarbeidet ofte med Bhatti, kommer det fram at Bhatti mener bærumsmannen kommer til å bli skadet.

"Han blir skada uansett", sier Bhatti

Seinere blir Bhatti spurt av mellommannen om han kan hente bærumsmannen, som da har et nytt innkrevingsoppdrag til Bhatti.


" Jeg har planer med ham framover, så jeg kan ikke møte ham", sier Bhatti.

Skjøt mot hus og bil

Ifølge tiltalen skal Bhatti ha fått ”en for politiet ukjent person til å avfyre ca 11. skudd med UZI 9 med mer maskinpistol mot boligen der xxx og hans nærmeste familie befant seg. Flere av skuddene gikk gjennom veggen og inn i boligen. Han lyktes ikke i sitt forsøk da ingen ble truffet av skuddene.”

Det ble også avfyrt sju skudd mot en bil som sto utenfor huset. Bilen tilhørte en finanskompis av bærumsmannen.

image: «Han blir skada uansett»

Etterforskningen viser at det sannsynligvis ble brukt samme våpen som en skyteepisode mot Jan Ivar Ringstad  i Askim året før. Bhatti var siktet for denne episoden, men ble frikjent.

Jan Ivar Ringstad ble i juni i fjor dømt til 11 års fengsel for drapet på Bandidos-lederen Lennart Faugli. Faugli skal ha vært en nær bekjent av Bhatti.

Nekter straffskyld

Bhatti nekter for å ha noe med skyteepisoden i Bærum å gjøre, men innrømmer at bærumsmannen skyldte han penger - nærmere 100.000 kroner. Disse pengene hadde Bhatti selv lånt av noen for å låne dem videre. Personen som lånte penger av Bhatti lånte dem igjen videre til bærumsmannen.

Bhatti sendte flere tekstmeldinger der han ba om å få tilbake pengene bra bærumsmannen: Dette er meningsinnholdet i tekstmeldingene:

”Du må ikke håpe min venn. Du har laget en avtale med MEG. Om andre mennesker holder ord er jo deres problem. Jeg håper inderlig min tålmodighet lønner seg.”

Bærumsmannen svarte at han ventet på penger fra en annen person, men lovet å holde kontakt.

I neste sms skrev Bhatti:

SENDTE SMS: Arfan Bhatti nekter for å ha skutt mot huset til en bærumsmann, men erkjenner å ha sendt truende meldinger til mannen. Foto: SARA JOHANNESSEN/DAGBLADET
SENDTE SMS: Arfan Bhatti nekter for å ha skutt mot huset til en bærumsmann, men erkjenner å ha sendt truende meldinger til mannen. Foto: SARA JOHANNESSEN/DAGBLADET Vis mer

”Uhøflighet har også en grense. Jeg skjønner at du har svin på skogen, men du bør svare på meldingene mine skjønner du. Du vil høre fra meg, og du vil forstå at det er fra meg”

Bhatti har innrømmet at han prøvde å få pengene sine tilbake fra bærumsmannen, og at dette kan ha virket skremmende. Men han nekter enhver befatning med skyteepisoden. 

I en telefonsamtale med mellommannen mellom Bhatti og bærumsmannen skrøt Bhatti av sine egne tekstmeldinger, og mente bærumsmannen hadde fått noia.

Involvert med Thomas Øye

Flere av disse personene tilhører miljøet rundt finansakrobat Thomas Øye. Øye blir også nevnt flere ganger i de avlyttede telefonsamtalene mellom bhatti og diverse venner.

Det var til sist Øye som betalte tilbake pengene til Bhatti. Øye har i ettertid forklart til Dagbladet at han ikke har hatt mye med Bhatti å gjøre, og at han angret på at han overhodet involverte seg i denne saken.

Bhatti hadde gode kontakter i det grå finansmarkedet i Oslo og Asker/Bærum. Han er også tiltalt for, og har innrømmet, å ha skutt mot huset til T5PC-topp Tor Arne Barreng.

Av telefonsamtalene som ble avspilt i retten i dag kom det fram at Barreng skal ha skyldt penger til bærumsmannen som ble beskutt i januar 2006. Sju måneder seinere ble også Barreng beskutt. 

image: «Han blir skada uansett»

Dette forholdet har Bhatti innrømmet.

Skulle kreve inn 30/40 millioner

Etter lunsj i dag kom det også fram at Bhatti, mens bærumsmannen fortsatt skyldte ham penger, fikk et nytt oppdrag.

Han skulle drive inn et stort beløp penger, 30-40 millioner kroner, fra en forretningsmann i London, Adrian Laby. Laby skal ha skyldt penger til bærumsmannen og/eller hans kontakter.

Bhatti sier i samtalene rundt dette at han vil ha bevis for at det dreier seg om et reelt krav før han tar jobben med å kreve inn pengene.

- Hvis det ikke er løgn, så skal vi få inn de pengene, og det blir ikke noe mindre enn 50 prosent uansett, sier Bhatti.

Dette kan bety at Bhatti krever 50 prosent av summen i betaling for jobben.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media