HETSES: Abid Raja (V) vil gjerne snakke med dem som har kritisert boka hans «Dialog» på nettforumet Islam Net, og inviterer til dialogmøte. - Folk som disse skremmer unge mennesker, sier Raja om sine kritikere. Her snakker han med justisminister Knut Storberget (Ap) etter åpningen av Stortinget. Raja er vararepresentant på Stortinget. Foto: SCANPIX
HETSES: Abid Raja (V) vil gjerne snakke med dem som har kritisert boka hans «Dialog» på nettforumet Islam Net, og inviterer til dialogmøte. - Folk som disse skremmer unge mennesker, sier Raja om sine kritikere. Her snakker han med justisminister Knut Storberget (Ap) etter åpningen av Stortinget. Raja er vararepresentant på Stortinget. Foto: SCANPIXVis mer

«Han bør bannlyses og boikottes fra alle moskeer til han angrer»

Abid Raja hetses i nettforum etter ny bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Denne uka kom Rajas bok «Dialog», hvor han oppfordrer etniske nordmenn og minoritetsnordmenn til å gå sammen om å møte integreringsutfordringene.

På diskusjonsforumet til foreningen Islam Nets nettsider blir Raja blant annet beskyldt for å angripe islam og muslimer.

«Han bør bannlyses og boikottes fra alle moskeer til han angrer», skriver et medlem. Raja, som advarer mot radikalisering av norsk minoritetsungdom, mener ytringene skremmer unge muslimer i Norge.

- Jeg er en stor, sterk og myndig mann. Men mange muslimske jenter og gutter har ikke min posisjon, og de lar være å si det de mener og å gjøre det de vil, fordi de er redde for sånne mennesker som det her, og for å bli erklært ikke-muslim, sier Raja til NTB.

- Raja skaper frykt Ifølge Raja kommer forfatterne av innleggene fra såkalte ekstreme miljøer som han mener undergraver sentrale verdier i det norske samfunnet.

Leder i Islam Net, Fahad Qureshi, understreker at han på ingen måte forsvarer meningene til forumdeltakerne, men beskylder samtidig Raja for å sette munnkurv på muslimer som har en annen tolkning av islam enn det Raja har.

- Raja skaper frykt blant praktiserende muslimer, slik at de ikke tør å stå fram med sine ytringer. De er livredde for å bli uthengt i media som ekstremister og radikale hvis de står opp for sin religion og sier noe som går imot hans forståelse av islam, sier Qureshi til NTB.

Dialogmøte Boka kommer i forlengelse av en serie dialogmøter Raja har ledet på Litteraturhuset i Oslo siden januar i fjor. Søndag arrangeres et nytt møte med temaet «Hvordan forebygge religiøs ekstremisme». Raja håper motstanderne fra Islam Nets forum vil møte opp.

- Jeg tror at hvis de kommer, så vil de merke dialogens sanne kraft og endre mening, sier en optimistisk Raja.

Qureshi sier han godt kunne tenkt seg å ta turen innom Litteraturhuset for å lytte til Raja, men siden foreningen hans arrangerer kurs samme dag, har han ikke tid.

Integreringsfag Også på dialogmøtets side på Facebook får Raja gjennomgå. Her blir politikeren blant annet beskyldt for å ønske å «selge seg», og for å bidra til at islam blir sett på som en ekstremistisk religion.

Raja vikarierer på Stortinget ut måneden, og håper han vil få anledning til å ta opp noe av bokas budskap fra talerstolen. Blant annet foreslår han et eget integreringsfag i skolen.

(NTB)