- Han brukte kniv, hammer og machete da han drepte romkameratene sine

Bistandsadvokat forteller om massedrapsmannens grusomme metoder.

DREPTE SEKS: Elliot Rodger ble en massedrapsmann da han 23. mai drepte seks i Isla Vita, før han tok sitt eget liv. Foto: AP Photo/YouTube
DREPTE SEKS: Elliot Rodger ble en massedrapsmann da han 23. mai drepte seks i Isla Vita, før han tok sitt eget liv. Foto: AP Photo/YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 22 år gamle Elliot Rodger ble ble massedrapsmann da han skjøt og drepte 6 og skadde 13 i forstaden Isla Vita i California 23. mai i år.

Først drepte han sine tre romkamerater med stikkvåpen, før han åpnet ild fra bilen sin og skjøt og drepte to kvinner og en mann. Deretter tok han sitt eget liv.

Det har vært få detaljer om hva som skjedde i leiligheten der Rodger bodde sammen med de tre drepte studentene, men advokaten som representerer de tre familiene kommer med rystende detaljer om hvordan drapene ble utført, skriver LA Times.

Hammer og machete Sheriff i Santa Barbara, Bill Brown, kalte leiligheten for et «ganske grusomt» åsted, og sa at de tre romkameratene ble stukket med skarpe objekter gjentatte ganger.

Bistandsadvokat Todd Becker sier til avisa at de mener drapene skjedde samme dag som Rodger drepte de andre studentene fra bilen sin.

- Vi mener både en kniv, hammer og en machete har blitt brukt under drapene, sier han.

Politiet fant først ut om drapene i leiligheten etter Rodger hadde skutt fra bilen sin i Isla Vita.

Kranglet Weihan Wang (20), Cheng Yuan Hong (20) og George Chen (19) var de tre studentene som ble funnet i leiligheten.

For politiet har drapet på de tre reist flere spørsmål. Blant annet hvordan den spebygde Rodger kan ha overmannet de tre andre. En talskvinne i politiet sier ifølge LA Times at de undersøker om Rodger kan ha neddopet eller gitt romkameratene gift.
Senest en måned før drapet rykket politiet ut til leiligheten hans på oppfordring fra et familiemedlem, som var bekymret for ham.

Politifolkene snakket med 22-åringen og fant ham høflig og vennlig og så ingen grunn til uro.

SØRGET: Hele samfunnet i Isla Vita, som er en stor studentby, samlet seg for å sørge over de seks som ble offer for Elliot Rodger. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson
SØRGET: Hele samfunnet i Isla Vita, som er en stor studentby, samlet seg for å sørge over de seks som ble offer for Elliot Rodger. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson Vis mer

Tidligere i år anmeldte Rodgers en av romkameratene for å ha stjålet noen stearinlys, og i fjor anmeldte han et overfall.

Politiet hadde den gang mistanke om at det var han selv som hadde vært den aggressive part.

- Jeg skal straffe dere Det som er sikkert er at Rodger, i etterkant av drapene i leiligheten, dro til den kvinnelige studentforeningen Alpha Phi og skjøt og drepte to kvinnelige studenter som sto utenfor. Han dro videre til en delikatessebutikk, der han skjøt studenten Christoper Martinez.

På veien kjørte han på flere fotgjengere, mens han skjøt og skadet flere andre, ifølge CNN.

Han skal ha vært frustrert over at jenter «aldri var interessert» i ham, og at han aldri hadde hatt sex.
 
- Dere jenter har aldri vært tiltrukket av meg. Jeg vet ikke hvorfor dere ikke er det, men jeg vil straffe dere for det, sier han i videoen, og nevner spesielt jenter knyttet til studentforeninger som Alpha Phi.

På veien kjørte han på flere fotgjengere, mens han skjøt og skadet flere andre, ifølge CNN.

Han skal ha vært frustrert over at jenter «aldri var interessert» i ham, og at han aldri hadde hatt sex.
 
- Dere jenter har aldri vært tiltrukket av meg. Jeg vet ikke hvorfor dere ikke er det, men jeg vil straffe dere for det, sier han i videoen, og nevner spesielt jenter knyttet til studentforeninger som Alpha Phi.

Sendte manifest 22-åringen hadde sendt foreldrene - og trolig opp mot 30 andre - en kopi av manifestet der han over 140 sider skriver detaljert om sin oppvekst, sitt ikke-eksisterende forhold til kvinner og hvordan han følte seg utstøtt.  

- I morgen er dagen for gjengjeldelsen, dagen da jeg vil da min hevn, sier han i videoen.

Moren hans, Lichin Rodger, skal ha vært i Los Angeles - rundt to timers kjøretur unna - da hun ble oppringt av sønnens psykolog.

- Har du fått mailen fra Elliot? Jeg tror du må se den, sa psykologen, ifølge New York Daily News.

MØTTE HVERANDRE: Rodgers far, Peter Rodger (t.v.) møtte tidligere i juni Richard Martinez, faren til den drepte studenten Christopher Martinez (20).Foto: EPA/SIMON ASTAIRE
MØTTE HVERANDRE: Rodgers far, Peter Rodger (t.v.) møtte tidligere i juni Richard Martinez, faren til den drepte studenten Christopher Martinez (20).Foto: EPA/SIMON ASTAIRE Vis mer

Da var klokka 21.17, 13 minutter før skytingen begynte, ifølge politiet. Foreldrene kjørte mot Isla Vita etter å ha hørt om drapene på radioen, men det var allerede for seint.

Faren, Peter Rodger, har blant annet vært med å regissere storfilmen «The Hunger Games».

KVINNEHAT: Elliot Rodger snakket om at han var frustrert på grunn av lite oppmerksomhet fra kvinner. (AP Photo/California DMV)
KVINNEHAT: Elliot Rodger snakket om at han var frustrert på grunn av lite oppmerksomhet fra kvinner. (AP Photo/California DMV) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer