- Han burde ha hørt på oss før

Barnelegen til den ti måneder gamle gutten som søndag døde på vei til sykehus, går kraftig ut mot Bent Høie (H).

SVEKKET TILLIT: - Jeg mener at han burde ha hørt på oss før. Han burde ha tatt klagene og bekymringene, våre brev og brev fra foreldrene på alvor, sier Anna Owczarz ; barnelegen til Sebastian (10 mnd.) til Dagbladet. Foto: Kjetil Magne Sørenes
SVEKKET TILLIT: - Jeg mener at han burde ha hørt på oss før. Han burde ha tatt klagene og bekymringene, våre brev og brev fra foreldrene på alvor, sier Anna Owczarz ; barnelegen til Sebastian (10 mnd.) til Dagbladet. Foto: Kjetil Magne Sørenes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har svekket tillit både til foretaksledelsen og til selve statsråden.  

Det sier Anna Owczarz, barnelegen til ti måneder gamle Sebastian som søndag døde under helikoptertransport på vei til sykehus. Den hjerteopererte gutten kom til legevakten i Kristiansund sammen med foreldrene sine fredag kveld. Han kunne imidlertid ikke få tilstrekkelig legehjelp på hjemstedet fordi barneavdelingen på Kristiansund sykehus har holdt stengt i helgene og ble sendt hjem igjen.

«Denne døden tilgir jeg deg aldri!», skrev barnelegen i en beskjed til helseminister Bent Høie (H) på hans Facebook-side tirsdag kveld. Samtidig minnet hun ham på at hun allerede i oktober hadde skrevet til ham og advart mot den helgestengte barneavdelingen.

«Det et meg Høie som er barnelegen til Sebastian ! Han døde i mine hender fordi du velsignet den helgestengningen!!!» skrev hun.

I etterkant har hun sagt til Dagbladet at hun skrev Facebook-innlegget etter et sterkt hjemmebesøk hos familien til det avdøde barnet i går kveld.

- Dette bes oppfattet som følelsesutbrudd mer enn en faktisk beskyldning, har hun sagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer