- Han døde i armene mine

KUTA/OSLO: Seint lørdag kveld gikk Nils Marius Teigen (23) fra Stavanger forbi diskoteket Sari Club på Bali. 20 sekunder seinere smalt bombene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg hadde nettopp rundet et hushjørne 50 meter lenger nede i gata, men trykket fra eksplosjonen var likevel så voldsomt at jeg ble kastet i bakken, forteller Teigen til Dagbladet.

Minst 189 mennesker er funnet døde i Kuta.

- Først hørtes et lite smell. Så kom en kjempeeksplosjon. Alt ble slått over ende. Mennesker, biler og glass fløy gjennom lufta, sier Nils Marius.

- Grusomt

Han slapp unna eksplosjonen med mindre skader. En liten glassbit hadde boret seg inn i leggen. Men det merket han ikke før lenge etterpå. Støv og røyk oppslukte hele kvartalet. Nils Marius skjønte knapt hva som hadde skjedd. Da han hadde summet seg, gikk han tilbake mot åstedet. Der ble han møtt av et grusomt syn.

- Det var et totalt kaos. Alt sto i fyr og flamme. Overalt satt og lå mennesker med avsprengte kroppsdeler. Jeg prøvde å hjelpe til så godt jeg kunne. Mange var fulle og satt apatiske på bakken uten å skjønne hva som hadde skjedd.

Teigen forsøkte med det lille han hadde for hånda å forbinde de skadde han kunne nå fram til.

- En yngre mann døde i armene mine. Det var ingenting jeg kunne gjøre, forteller han.

Inntrykkene var så enorme at Nils Marius ikke er sikker på hvor lenge han var med på å hjelpe.

- Da politi og hjelpemannskaper kom til, trakk jeg meg tilbake, forteller han.

Krigssone

Et helt kvartal lå da rasert som følge av den voldsomme eksplosjonen.

- I en radius på 500 meter rundt diskoteket ser det ut som en krigssone.

Da Teigen kom til sitt eget hotell rundt 100 meter fra katastrofeområdet, var alle vinduene på rommet hans blåst inn. Alle beboerne måtte flytte til bungalower som lå uskadde et stykke unna.

I går reiste 20-åringen videre til Bangkok og skal i dag lande hjemme i Trondheim, etter det som ble en brutal surfeferie på Bali. Han forteller at andre turister nå blir oppfordret av hotellpersonalet til å dra hjem. Frykten for flere bomber er stor.

- Dette har vært en fæl opplevelse, sier 23-åringen til Dagbladet.

Dødstallene stiger

I går kveld var dødstallet steget til 187, ifølge nyhetsbyrået AP. Ved siden av indonesiere er mange av de døde australiere. Også svenske, tyske, engelske og kanadiske turister er bekreftet døde.

Minst 10 er meldt savnet, og over 300 mennesker er skadd. Fire norske studenter i 20-årsalderen, tre jenter og en gutt, er skadd. Tilstanden skal ikke være alvorlig for noen av dem. I går kveld ble flere av de skadde flydd til Darwin i Australia, der to sykehus er klargjort for å bistå i katastrofen.

UD ikke oversikt

Utenriksdepartementet hadde ingen kontroll over antallet nordmenn på Bali da bombene sprang.

- Foreløpig har vi kontroll på om lag 170, som i stor grad er studentene som studerer på øya. Vi vet fortsatt ikke hvor mange turister som er der, men foreløpig har vi ingen indikasjoner om at noen er savnet, sier pressetalsmann Øystein Bø.

De kraftige eksplosjonene skadde over 20 bygninger og ødela over 20 biler. Flere vitner skal ha sett en kvinne parkere en Toyota rett foran Sari Club noen timer før eksplosjonen. Krateret der bilen sto er nesten to meter dypt.

Da Dagbladet var på åstedet i går var gatene nærmest folketomme. Kuta er blitt en spøkelsesby, der alle frykter hva neste time kan bringe.

På sykehuset ble døde mennesker båret ut og lagt på gressplenen i bakgården for å rydde plass til de skadde. Utenfor sto pårørende som søkte etter sine, eller sørget over dem som mistet livet.

ØYENVITNE: Nils Marius Teigen (23) fra Stavanger opplevde infernoet på Bali på kroppen.
DØDSTALLENE STIGER: Redningsarbeidere bærer unna enda et offer. Dødstallene forventes fortsatt å stige.