- Han døde i armene våre

MOSS (Dagbladet): - Det siste jeg gjorde, var å holde hodet hans og kysse ham på kinnet, forteller ei jente (21) som var på Chez natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun og venninnen gjorde alt de kunne for å hjelpe den ene av de to dørvaktene som ble drept.

De to jentene var fortsatt skjelvne da Dagbladet snakket med dem i går ettermiddag. Den ene av de to har fortsatt blodflekker på klærne.

- Det var slakt. Det var så jævla mye blod. Det er bare forferdelig trist, sier 28-åringen.

Blødde i hjel

De to venninnene satt i baren da de skjønte at noe skjedde borte med biljardbordet. Da de kom bort, lå begge dørvaktene blødende på gulvet.

- Det var noen som hadde bundet ei skjorte rundt såret på den ene for å stoppe blodet. Vi satte oss ned og trøstet ham, snakket med ham og prøvde å hjelpe så godt vi kunne. Det eneste han sa var: «Jeg får ikke puste». Det sa han flere ganger. Han prøvde også å reise seg opp for å få luft, sier ei av jentene.

- Jeg ble helt hysterisk og ropte til hjelpemannskapene at de måtte gi ham oksygen. Men de måtte hjelpe han andre, som var hardest skadd, først. Det hele virket som det tok fryktelig lang tid. Det eneste jeg tenkte, var at han kom til å dø. Jeg kjente etter pulsen hans, men jeg kjente ikke noe. Det siste vi så, var at de begynte med hjertekompresjon, sier 28-åringen.

Ingen av jentene kjente de to dørvaktene, selv om de har vært på Chez flere ganger. I går ble de avhørt av politiet, etter knapt å ha sovet hele natta.

Ei nær venninne av Martin var selv på Chez lørdag.

- Det som har skjedd, er helt grusomt. Helt uvirkelig. Jeg kan ikke tro at han er borte, sier hun.

Fikk trøst

I går fikk hun trøst av Martins kolleger og vendte flere ganger i løpet av dagen tilbake til åstedet der lysene brant utenfor.

Chez åpnet i gågata i Moss på seinsommeren i fjor og var et populært sted blant byens 20- 25-åringer. Flere Dagbladet har snakket med, sier det aldri var noe bråk på utestedet. Likevel forteller mange at miljøet i Moss er hardt. Flere går bevæpnet.

- Jeg føler meg ikke trygg i Moss. Jeg går selv med kniv for å kunne beskytte meg, sier ei 21 år gammel jente.

I SORG: To venninner sørger over det brutale dobbeltdrapet inne på utestedet Chez (i bakgrunnen). Utover dagen og kvelden i går samlet det seg skarer av sørgende og sjokkerte mennesker ved utestedet, som ligger i gågata i Moss.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer