- Han dolket meg i ryggen

Intetanende om at 38-åringen skal ha fraktet liket av Sigrid Giskegjerde Schjetne i bilen hans, vasket eieren bilen sin etter at den drapstiltalte 38-åringen leverte den tilbake etter å ha lånt den i august i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag starter rettssaken mot 38-åringen fra Ålesund som er tiltalt for å ha bortført og drept 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne i fjor. 38-åringen nekter straffskyld.

Påtalemyndigheten er overbevist om at han rundt klokka 00.17 natt til 5. august ved Østensjø Kanvas barnehage bortførte 16-åringen. Han skal ha fraktet henne til en campingvogn inne i en lagerbygning på Bryn i Oslo. Der skal han ha drept jenta før han, ifølge tiltalebeslutningen, transporterte henne og dumpet henne i et skogholt på Kolbotn i Akershus.

3. september ble jenta funnet og 38-åringen pågrepet.

Politiet mener han brukte en kamerats bil til å frakte liket av jenta over fylkesgrensa.

Vasket bilen Kameraten forteller til Dagbladet at 38-åringen ringte ham dagen etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant og spurte om å få låne bilen hans, en Volkswagen passat.

Kameraten, som har kjent tiltalte siden 90-tallet, ønsket å hjelpe ham, og sa ja.

Da han senere fikk vite hva bilen skal ha blitt brukt til, syntes han det var helt forferdelig.

-  Jeg følte meg utrolig dolket i ryggen. Det verste er at jeg vasket bilen etter at han hadde brukt den, forteller kameraten til Dagbladet.

Bilen skulle egentlig legges ut til salgs på Finn og derfor ønsket han å rengjøre den. I stedet ble den beslaglagt av politiet.

- FRAKTET LIKET: Politiet mener den tiltalte 38-åringen fraktet drapsofferet med denne bilen. Foto: Privat
- FRAKTET LIKET: Politiet mener den tiltalte 38-åringen fraktet drapsofferet med denne bilen. Foto: Privat Vis mer

-  Etter at han hadde lånt noe av meg var det alltid tydelige spor etter ham. Blant annet kastet jeg en del søppel som han hadde lagt igjen, sier han.

Han så derimot ingen ting som kunne avsløre hva tiltalte skal ha brukt bilen til, og det falt ham ikke inn å koble kameraten til den 16 år gamle jenta som var forsvunnet.

Fiberanalyse
Påtalemyndigheten kommer til å legge fram dokumentasjon under den kommende rettssaken mot 38-åringen fra undersøkelser av bilen.

Politiet har saumfart bilen etter at den ble beslaglagt og det vil under rettssaken blant annet dokumenteres fiberanalyser fra bilen, får Dagbladet opplyst.

Sin egen bil solgte den tiltalte 38-åringen få dager etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant. Den var da blitt skadet, noe han skal ha forklart med at den var utsatt for steinsprut og hærverk.

Statsadvokat Nina Margoth Prebe, som skal være aktor under hovedforhandlingen mot 38-åringen til uka, ønsker ikke å kommentere hva som skal legges fram i retten.

- Jeg har ikke mulighet til å kommentere eventuelle bevis i saken, min arena for å kommentere bevisene vil være i tingretten. Om dette blir tema i retten vil jeg verken avkrefte eller bekrefte, sier Prebe til Dagbladet.