Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han dreper på bestilling for narkokartellene. Å torturere har han lært seg selv

Har fått 30 personer til å «forsvinne».

DRAPSMANN: Den anonyme 29-åringen jobber for et av de mexikanske narkotikakartellene. Han forteller at han har tatt livet av 30 personer. Foto: AP Photo/Dario Lopez-Mills/NTB Scanpix
DRAPSMANN: Den anonyme 29-åringen jobber for et av de mexikanske narkotikakartellene. Han forteller at han har tatt livet av 30 personer. Foto: AP Photo/Dario Lopez-Mills/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I jeans og ei tskjorte med kamuflasje sitter 29-åringen i en campingstol av plast. Han har trukket en finlandshette over ansiktet og på hodet har han en baseballcaps.

På den er det et bilde av kartellederen Joaquin «Chapo» Guzman, og teksten «fange 3578» - fangenummeret til den beryktede narkobaronen som jaktes av myndigheter verden over etter sin spektakulære fengselsflukt tidligere i år.

Nyhetsbyrået AP har i lengre tid arbeidet inn mot narkotikakartellene i Mexico for å få kontakt med en av leiemorderne deres. En av de som tar liv for å tjene til livets opphold.

De har blitt servert 29-åringen.

Selvlært tortur I Mexico snakker man ikke nødvendigvis om drap. Man snakker om å få folk til å forsvinne. Det betyr at offeret kidnappes, tortureres og drepes, før det så blir dumpet slik at det aldri blir funnet igjen.

Ofrene plukkes opp, gjerne fra sine hjem tidlig om morgenen, før de fraktes til et skjulested langt til skogs der ingen kan høre hva som skjer.

Torturen består av simulert drukning, elektrosjokk på fotsålene, tunga og testiklene, og knyttneveslag. Han har ikke fått opplæring i dette, men forteller at det etterhvert kommer naturlig.

- Man lærer seg hvordan man skal skade mennesker for å få den informasjonen man vil ha. Av de personene som vet noe du vil vite, vil 99 prosent av dem fortelle deg det.

Deretter skyter han dem. Han forteller at han selv har stått for 30 slike forsvinninger.

Drept feil personer Han sier videre at det eneste problemet med torturen er at noen vil oppgi feil informasjon i håpet om at smertene skal avta. Dette har skjedd ham noen ganger.

Tre ganger har den feilaktige informasjonen ledet til at han så har drept feil personer i ettertid.

Men han dveler ikke nevneverdig ved det. Det er slike ting som skjer i dette yrket.

Vil helst bli skutt Han forteller at ingen tvang ham til å bli medlem av kartellet. Det bare ble slik. Han skulle egentlig ønske at han gått på skole. Kanskje studert språk. Men slik ble det ikke.

Nå går han i stedet rundt med .38-kaliber-pistol og en AK47. Av framtidsplaner har han få.

- Jeg kan ikke planlegge for framtiden, for jeg vet ikke hva morgendagen vil bringe. Det er ikke et pent liv, sier han, og gjør det klart at han vet hva som vil skje dersom medlemmer av en rivaliserende gjeng fikk tak i ham.

- Da er det bedre om jeg dør i en skuddveksling. Da vil ikke smerten og lidelsene være så store.

Studentforsvinning Forutsetningene for intervjuet, var at 29-åringen ikke skulle vise ansiktet sitt, at gjengen ikke skulle identifiseres og at møtestedet skulle holdes hemmelig. Men det de kan si er at han bor i Guerrero-regionen.

Dette er den samme regionen der 43 studenter forsvant i september i fjor. Selve forsvinningen var ikke noe mysterium da lokalt poilti åpnet ild mot bussene der studentene satt.

Resten ble kastet inn i politibiler, før de skal ha blitt overlevert til to medlemmer av gjengen Guerreros Unido. Disse skal så ha drept de resterende studentene, brent likene og dumpet restene i ei elv.

Dette skal ha skjedd etter ordre fra ordføeren som ikke ville at studentene skulle forstyrre et arrangement kona holdt på motsatt side av byen.

Og for å illustrere hvor stort dette problemet er i Mexico ble det tirsdag kveld funnet en ny massegrav med 17 personer. Også dette i Guerrero. Det skriver AFP.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media