SPØKELSESBRYLLUP: Tre kinesiske menn er siktet etter drapet på to funksjonshemmede kvinner. De solgte så likene av de to kvinnene videre som «lik-bruder». Det skriver The Telegraph. Foto: EPA/HOW HWEE YOUNG/NTB Scanpix
SPØKELSESBRYLLUP: Tre kinesiske menn er siktet etter drapet på to funksjonshemmede kvinner. De solgte så likene av de to kvinnene videre som «lik-bruder». Det skriver The Telegraph. Foto: EPA/HOW HWEE YOUNG/NTB ScanpixVis mer

Han drepte de funksjons­hemmede kvinnene, og solgte dem som «lik-bruder» til eldgammelt ritual

Selges for over 100 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre kinesiske menn er siktet etter drapet på to funksjonshemmede kvinner. De solgte så likene av de to kvinnene videre som «lik-bruder». Det skriver The Telegraph.

En av mennene førte kvinnene bak lyset, og sa at han hadde funnet potensielle ektemenn til dem. Deretter drepte han dem med en stor dose smertestillende.

3000 år gammelt ritual

The Telegraph skriver at såkalte «spøkelsesbryllup» er en eldgammel tradisjon som går nesten 3000 år tilbake i tid.

Det går ut på at enslige menn skal ha en «brud» å begraves med. Det betyr nemlig hell og lykke.

Tross omfattende tiltak fra myndighetene for å komme denne formen for overtro til livs, skal etterspørselen etter kvinnelige lik ha økt.

110 000 kroner

De tre mennene, som av The Telegraph navngis som Ma, Tang og An, skal ha solgt en av kvinnene for 35 000 yuan. Dette tilsvarer i overkant av 40 000 norske kroner.

Mennene, som alle er fra den nordvestlige Gansu-provinsen, ble stoppet av politiet da de forsøkte å frakte den ene avdøde kvinnen til «spøkelsesbryllupet».

Mannen navngitt som Ma har tilstått at han var den som drepte de to kvinnene etter å ha ført dem bak lyset. Han er siktet for drap, mens de andre to blir siktet for menneskesmugling og å ha skjult drapene.

Ifølge statlige medier kan likene av yngre kvinner bli solgt for så mye som 110 000 kroner.