Han drepte en hel familie

Seks barn og fire voksne mistet livet da den 18 år gamle palestinske selvmordsbomberen Mohammed Daraghmeh i går utløste sprengstoffet i ryggsekken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bomben ble utløst i går kveld utenfor en synagoge i bydelen Mea Sharim da menigheten var i ferd med å forlate gudshuset etter å ha markert sabbatens avslutning. Et flertall av de konservative jødene i området anerkjenner ikke staten Israel, og tjenestegjør ikke i hæren.

Hele familien Nehmad, med faren Shlomo (40), moren Ganfit (32) og barna Shiraz (7) og Liran (3), mistet livet i eksplosjonen. Flere av kroppene var så maltraktert at DNA-tester måtta tas i bruk for identifisering.

- Synet var det verste du kan forestille deg, døde babyer i gata, brente barn som blødde, sier et øyenvitne til Jerusalem Post.

Ryggsekk med dynamitt

Selvmordsbomberen er nå identifisert som den 18 år gamle Mohammed Daraghmeh fra flykntingeleiren Balata. 20 palestinere er drept i israelske angrep mot flykntingeleirene Balata og Jenin de siste dagene.

- La meg fortelle hunden Sharon at jeg vil slå til og hevne mine familier i Balata og Jenin, sier han i videoen de fleste selvmordsbombere lager før de går til aksjon. I videoen viser 18-åringen fram en ryggsekk som det stikker ledninger ut av

Arafat-gruppe bak angrepet

Gårsdagens bombe og dagens snikskytterangrep som tok livet av ti israelere, knyttes begge til den militante al-Aqsa martyrbrigaden fra Yasser Arafats Fatah-gruppe. Denne gruppen har stått bak tre selvmordsbomber de siste to månedene. Gruppen har tidligere ikke gjennomført selvmordsaksjoner, og holdt seg unna sivile mål i israelske områder. Nå bruker gruppen de samme midler og velger de samme mål som mer ytterliggående grupper som Hamas.

Palestinske selvstyremyndigheter tok i går avstand fra bombeaksjonen.

- De palestinske selvstyremyndighetene fordømmer angrepet som var rettet mot sivile. Vi fordømmer alle aksjoner som er rettet mot sivile på begge sider, israelske så vel som palestinske, uttaler de en pressemelding.

Hevnen i gang

Israelske hærstyrker har i dag angrepet Gaza og Vestbredden fra land, til vanns og fra lufta. F16-fly, tanks og marinefartøyer er satt inn i bombardementet. Så langt skal fire plaestinere være drept, og i flyktningeleiren Balata er 42 hus revet. D efire drepte palestinerne tilhørte alle selvtyremyndighetenes sikkerhetssyrker.

Ifølge israelsk radio skulle statsminister Ariel Sharon ha ytterligere et møte søndag kveld, da med sikkerhetsutvalget i regjeringen, der reaksjoner skal diskuteres.

- Vi vil slå tilbake uansett hvor de er, sier Raanan Gissin, Sharons talsmann.

GROTESK SYN: Likdeler, brente barn og vegger dekket med blod var synet som møtte israelske redningsmannskaper etter gårsdagens bombe.
AVSKJEDSBILDE: Før sine aksjoner poserer selvmordsbombere ofte på bilder og video. Her viser Mohammed Daraghmeh fram våpen og en ryggsekk angivelig fylt med eksplosiver.