- Han drepte ikke Fadime

Moren til Fadime Sahindal sier nå at morderen ikke var Fadimes pappa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rahmi Sahindal ble dømt for drapet på datteren Fadime, som ble skutt med flere skudd i januar. Fadime var på besøk hos søsteren sin, og moren og flere søstre var til stede.

Ventet utenfor

Da faren skjønte at datteren, som hadde brutt med familien, var i den lille leiligheten, ventet han på henne. Da hun skulle gå, ble hun skutt med flere skudd.

Bare Fadimes søster vitnet i rettssaken mot faren. Underveis i saken meldte et annet familiemedlem seg til politiet for drapet, som Rahmi Sahindal allerede hadde tilstått.

Fadimes far ble dømt for drapet. Men for to uker siden trakk han plutselig tilståelsen tilbake. Nå trekker også mora tilbake det hun har forklart til politiet, skriver Aftonbladet.

Tidligere har hun fortalt at hun ba Fadime om

ikke å åpne døra

da kvinnene oppdaget faren på utsiden av leiligheten.

Fikk kule i posten

Et vitne har hele tiden ment at det ikke var Rahmi Sahindal hun så stå bøyd over Fadime i oppgangen i blokka. Sahindal har grått hår, mens hun mener at mannen som skjøt, hadde svart hår.

I slutten av april fikk advokat Johan Åkermark, Sahindals forsvarer, en pakke i posten. I pakka lå en kule av samme kaliber som kulene som drepte Fadime. Sammen med kula lå et par hansker og noen sorte hårstrå.

Pakka var ufrankert og hadde påskriften «Angående Fadime-tilfellet».

- Det var ikke fingeravtrykk på våpenet, det kan tyde på at morderen hadde hansker. Hvis vi ser på skuddvinkler, kan det tyde på at han har tatt tak i Fadimes hår, dratt hodet bakover og skutt henne i haken, sier Åkermark til Aftonbladet.

Han tror at håret enten stammer fra Fadime eller fra drapsmannen. Nå vil advokaten at påtalemyndighten skal gjenoppta deler av etterforskningen. Men det vil ikke statsadvokaten.

Faren er truet

Åkermark sier at Fadimes mamma vil vitne i retten når saken kommer opp på nytt. Han sier også at Rahmi Sahindal vet hvem som drepte Fadime.

- Han kan ikke si det fordi han har blitt truet. Jeg vil ikke gå mer inn på det.

DREPT:</B> Drapet på Fadime sjokkerte hele Norden. Norske, muslimske jenter sto frem og forlangte frihet fra familieovervåking og trusler.
SORG:</B> Fadime ble et symbol på styrke og frihet for muslimske jenter. Drapet vekket sterke følelser.
FORELDRE:</B> Rahmi Sahindal er dømt for drapet på datteren. Nå sier Fadimes mamma at det ikke var Sahindal som skjøt.