Han drepte kameraten. I går ble han frikjent. Offerets enke fortviler.

Mens den tiltalte og hans familie gråt av lettelse, gråt enken og den dreptes familie av sjokk og vantro. Juryen frifant i går 30-åringen som skjøt og drepte kameraten på Roa i januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tårene rant på den tiltalte 30-åringen da juryen på ti svarte nei to ganger i Eidsivating lagmannsrett. Dermed ble det fastslått at han verken hadde gjort seg skyldig i drap eller legemsbeskadigelse da han 3. januar i år skjøt og drepte sin 28-årige kamerat på Roa i Lunner kommune.

Mens tiltalte selv, sammen med kjæresten og familien, gråt av lettelse, var det dyp fortvilelse og vantro hos den avdødes enke og familie.

Roa-drapet

Et rakfisklag på Roa på Hadeland 3. januar i år endte med at en nå 30-årig mann skjøt og drepte kameraten sin med hagle fra kort hold.Han hevdet å handle i nødverge.Forsvarer John Christian Elden mente at politiet kunne ha forhindret drapet.

I august ble 30-åringen dømt til fire års fengsel. Både 30-åringen og Riksadvokaten anket dommen.Dette er den andre frifinnelsen i en drapssak på grunn av nødverge på kort tid: I november ble en mor og hennes tre barn frifunnet for drapet på familiefaren mens han lå på sykehuset i Arendal.

De kunne ikke tro at 30-åringen nå er en fri mann etter drapet som rystet Roa i januar. Det var under et rakfisklag hos den frikjente 30-åringen at alt gikk galt. Sammen med kjæresten hadde han invitert kameraten og kona til middag hos seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer