Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han drepte sju unge kvinner

Den franske seriemorderen Emile Louis (70) dømt etter 25 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble den tidligere bussjåføren Emile Louis dømt til livstid i fengsel for å ha drept sju psykisk utvikligshemmede jenter og unge kvinner i Frankrike på 1970-tallet.

- Jeg føler med familiene, men jeg er uskyldig, sa Louis ifølge AP til juryen før de i dag trakk seg tilbake for å vurdere straffeutmålingen.

Fem og en halv time seinere kom dommere og jury tilbake til rettslokalet i Auxerre, og den eldre mannen ble forkynt livstidsdommen.

Fem av de forsvunne jentene er aldri blitt funnet.

- Du, herr Louis, vil en dag få en grav som dine barn kan samles ved. Ofrene vil ikke ha noen grav. Måtte de hjemsøke deg i søvne, om dagen og om natta, sa de pårørendes bistandsadvokat Didier Seban.

Tilsto

Mellom 1975 og 1979 forsvant sju unge kvinner mellom 15 til 25 år på mystisk vis fra Auxerre-distriktet i Yonne i Øst-Frankrike. Felles for dem alle var at de var psykisk utviklingshemmet, og de bodde på en statlig institusjon for mentalt tilbakestående.

Mistanken om en seriemorder vokste, og politiets søkelys falt raskt på bussjåføren Emile Louis. Han hadde kjørt jentene til og fra institusjonen en rekke ganger, og kjente dem relativt godt.

I 1981 ble han fengslet for det ene drapet. Bevisene holdt imidlertid ikke, og Louis ble seinere satt fri. Til tross for at enkelte politifolk var overbeviste om at han var gjerningsmannen, gikk han fri de neste 19 åra.

Dette skyldes ifølge det franske nyhetsbyrået AFP en rekke tabber fra flere hold. Blant annet nektet sosialmyndighetene i Auxerre å formelt melde jentene savnet, men sa i stedet at de hadde stukket av.

Det var mest etter press fra jentenes familier at saken i det hele tatt ble etterforsket.

Først i desember 2000 ble Emile Louis pågrepet igjen. Ifølge franske påtalemyndigheter tilsto han da etter kort tid å ha hadde drept alle de sju kvinnene.

Han forklarte at han ble fylt av voldsomt begjær hver gang det var fullmåne, og at han drepte de forsvarsløse kvinnene etter at de hadde gått med på å ha sex med ham.

Louis viste politiet ei grav som inneholdt to av likene, men trakk deretter tilståelsen tilbake. Siden har han hevdet å være offer for en konspirasjon.

- Dårlig etterforskning

Påtalemyndigheten mente likevel at de hadde nok bevis til å tiltale Louis.

Hans forsvarere hevdet på sin side at drapene skjedde for så lenge siden at saken var foreldet, og at det var begått store feil i etterforskningen.

Retten sa nei til deres begjæring om å avvise saken. Forsvaret fikk også avslag da de ba om utsettelse, for å anke avgjørelsen inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, melder AP.

I sin prosedyre advarte forsvarer Alain Thuault juryen om ikke å begå «en alvorlig, juridisk feil».

- Dere er blitt påvirket, på samme måte som opinionen har blitt påvirket. Det er ikke deres feil, men Emile Louis er allerede blitt forhåndsdømt av mannen i gata, sa Thualt ifølge AFP.

Tidligere sex-dømt

Franske myndigheter har i ettertid refset to offentlige tjenestemenn fordi Louis unngikk straffeforfølgelse gjennom to tiår.

Ifølge NTB ble Emile Louis i løpet av denne tida dømt til 20 års fengsel for en rekke voldtekter av sin kone og stedatter, men han ble aldri tiltalt for drap.

Den nye dommen betyr at ham må sone minst 18 år i fengsel. Han kan ikke bli en fri mann igjen før han er 88 år.

PÅ BEFARING: Under rettssaken måtte Emile Louis (70) tilbake til stedet der to lik ble funnet.
BEVISMATERIALE: Gjenstander fra de savnede jentene ble lagt fram i retten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media