Strømkrangel mellom Rødt og Frp:

- Han driter seg ut

Ketil Solvik-Olsen (Frp) mener Rødt er garantist for dem som ønsker ny strømkabel til Skottland. - Tidenes mageplask, svarer Bjørnar Moxnes.

REAGERER: Fra sitt USA-eksil har Solvik-Olsen sett seg mektig lei på at Bjørnar Moxnes får spalteplass for å kritisere regjeringen for strømkablene til utlandet. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Fra sitt USA-eksil har Solvik-Olsen sett seg mektig lei på at Bjørnar Moxnes får spalteplass for å kritisere regjeringen for strømkablene til utlandet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ketil Solvik-Olsen (Frp) satt som samferdselsminister fra 2013 til han overraskende trakk seg i fjor for å flytte til USA etter at kona fikk legejobb over dammen.

Men norsk politikk har ikke Frp-nestlederen helt forlatt.

Fra sitt USA-eksil har Solvik-Olsen sett seg mektig lei på at Bjørnar Moxnes får spalteplass for å kritisere regjeringen for strømkablene til utlandet. Samtidig som Oslo kommune, der Rødt er støtteparti for Byrådet, er deleier i den nye North Connect-kabelen til Skottland.

- Løskrutt fra Moxnes

«I Stortinget og media hevder Rødt de skal kjempe mot en strømkabel til Skottland. Men i Oslo sitter Rødt som garantist for dem som ønsker at kabelen skal bygges. Fakta er at Oslo kommunes kraftselskap er en av pådriverne for strømkabelen til Skottland», skrev Solvik-Olsen i et innlegg i Dagbladet onsdag.

- Moxnes har ikke noe saklig grunnlag for sine utbrudd mot regjeringen. Dersom han er oppriktig, bør han gjøre jobben i Oslo framfor å komme med løskrutt i media, sier Solvik-Olsen til Dagbladet.

Bjørnar Moxnes mener den tidligere Frp-toppen bommer stygt i kritikken, og anbefaler helt andre aktiviteter for USA-vennen enn å blande seg i norsk politikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer