- Han er 100 prosent til å stole på

Den tiltalte 42-åringens politipartner er sjokkert over det intime innholdet i chattene med Linn Madelen Bråthen.

- DYKTIG I JOBBEN: Den tiltalte ekspolitimannen får de beste skussmål av tidligere kolleger. Her fra rekonstruksjonen av hendelsene på Breviksbrua i fjor. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
- DYKTIG I JOBBEN: Den tiltalte ekspolitimannen får de beste skussmål av tidligere kolleger. Her fra rekonstruksjonen av hendelsene på Breviksbrua i fjor. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Det er andre dag av rettssaken mot den 42-årige politimannen som er tiltalt for å ha etterlatt Linn Madelen Bråthen (33) i en hjelpeløs situasjon. Bråthen døde etter fall fra Breviksbrua i Telemark natt til 3. august.

- Snakket aldri om andre damer I dag føres en rekke vitner i Nedre Telemark tingrett. Først ute er to politikollegaer av den tiltalte, blant andre en nær venn som i to år patruljerte sammen med ham, og som eier ei hytte med ham.

- Han er omsorgsfull, kjempegrei og 100 prosent til å stole på. Jeg har aldri sett negative sider ved ham, sier førstebetjenten, som kom svært tett innpå den tiltalte 42-åringen i løpet av mange timer i UP-bilen.

- Snakket tiltalte om damehistorier? vil aktor Kjetil Omholt vite.

- Han pratet aldri om andre damer enn kona, og jeg fikk aldri inntrykk av han hadde noen på si, sier den jevnaldrende kollegaen og vennen.

Seksualisert chat Under gårsdagens rettsforhandlinger ble et sentralt bevis lagt fram: utskriften av en nettchat den tiltalte ekspolitimannen hadde med den avdøde kvinnen kort tid før hun døde. Innholdet var seksualisert og intimt, og tiltalte vedgikk i retten at det for utenforstående ser ut som om de to hadde et forhold - en viktig bestanddel i politiets teori.

- Jeg ble overrasket da jeg leste og hørte om det - at de hadde drevet med den slags meldinger. Det kom som litt av et sjokk, sier tiltaltes kollega og kamerat.

Politiførstebetjenten forteller også at han kjente godt til avdøde Linn Madelen Bråthen.

- Jeg har masse positivt å si om henne. Hun satt ofte barnevakt for oss på Bamble lensmannskontor da jeg jobbet der, sier han.

Bråthens samboer er også tiltaltes bestevenn. Førstebetjenten sier kollegaen stilte mye opp for paret.

- Han sa aldri noe negativt om dem, sier han.

Tror han lyver Politiet mener den tiltalte 42-åringen lyver når han sier at det ikke eksisterte noe seksuelt eller kjærestemessig forhold mellom ham og Bråthen.

RETTSAKTØRER: F.v. bistandsadvokat Niels-Christian Schelver Petersen, hovedetterforsker Sigbjørn Fevang og aktor Kjetil Omholt. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
RETTSAKTØRER: F.v. bistandsadvokat Niels-Christian Schelver Petersen, hovedetterforsker Sigbjørn Fevang og aktor Kjetil Omholt. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET Vis mer

Politiet tror også at han løy om sin tilstedeværelse på brua sammen med den avdøde kvinnen fordi han ville skjule at han forårsaket hennes død - men riksadvokaten fant bevisene for dårlige til å reise drapstiltale. Isteden er han tiltalt for ikke å ha hjulpet Bråthen på brua, og for å ha forklart seg falskt.

Dagens første vitne var en mer perifer politikollega av tiltalte. Han forteller at han sannsynligvis så 42-åringen og Bråthen på vei opp på Breviksbrua i det aktuelle tidsrommet natt til 3. august i fjor - men at kollegaen avviste at det kunne være ham da han spurte om dette neste dag.

Også dette politivitnet gir tiltalte de beste skussmål.

- Han er veldig flink i faget, en man kan stole på når det først smeller, sier politibetjenten.

Seinere i dag går en etterforsker fra Kripos igjennom rekonstruksjonen de holdt med tiltalte på Breviksbrua for et år siden. I tillegg skal flere familievitner forklare seg.

DØDE ETTER FALL: Linn Madelen Bråthen (33) døde etter fall fra Breviksbrua natt til 3. august i fjor. Foto: PRIVAT
DØDE ETTER FALL: Linn Madelen Bråthen (33) døde etter fall fra Breviksbrua natt til 3. august i fjor. Foto: PRIVAT Vis mer