Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han er åtte ganger så rik som Trump. Nå vurderer New Yorks eks-ordfører å overraske alle

Vil bruke 9 milliarder av egen lomme på presidentkampanje.

KYSS PÅ KINNET: Michael Bloomberg fikk et par kyss på kinnet fra medlemmene i Rockettes under nyttårsfeiringen i 2012. Foto: REUTERS  /Joshua Lott / NTB scanpix
KYSS PÅ KINNET: Michael Bloomberg fikk et par kyss på kinnet fra medlemmene i Rockettes under nyttårsfeiringen i 2012. Foto: REUTERS /Joshua Lott / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Michael Bloomberg (73) er mest kjent som New Yorks tidligere borgermester og grunnlegger av finans- og mediebyrået Bloomberg.

Det har i lengre tid blitt hvisket i det stille om Bloomberg har ønsket å stille som uavhengig president, og ifølge CNN har han utført hemmelige meningsmålinger for å måle temperaturen og sine egne sjanser i presidentvalgkampen.

Gigantformue I dag skriver New York Times at Bloomberg også kan gjøre alvor av spådommene, og det er i så fall ikke småtteri han stiller opp med.

Bloomberg har ifølge Forbes-rikingliste nemlig en formue på 36,5 milliarder dollar. Til sammenlikning er Donald Trump (69) oppført med en formuer på 4,5 milliarder dollar.

New York Times skriver at han skal være villig til å bruke 1 milliard dollar, tilsvarende 8,7 milliarder kroner, fra egen lomme på valgkampen. Ifølge avisa har 73-åringen drøftet ideen med flere støttespillere, og han skal ha satt en deadline for å bestemme seg til tidlig i mars. De hevder at han kommer til å stille hvis republikanerne nominerer Trump eller Ted Cruz, og demokratene nominerer Bernie Sanders, som stadig tar litt innpå Hillary Clinton på meningsmålingene.

Opprinnelig demokrat Bloomberg var opprinnelig medlem i  Det demokratiske parti, men stilte som republikaner da han ble valgt til borgermester i New York i 2001. Senere erklærte han seg som uavhengig.

73-åringens støttespillere skal ha gransket tidligere uavhengige presidentkandidater for å vurdere om han vil ha reelle muligheter til å vinne. En skulle tro at de konkluderer med at sjansen for å lykkes er relativt liten. Alle valgte presidenter siden 1852 har tilhørt et av de etablerte partiene.

Det ble rapportert at Bloomberg vurderte å stille også i 2008, men at han droppet planene fordi han anså Barack Obama og John McCain som for sterke kandidater. Han skrev den gang selv i New York Times, hvor han argumenterte for fordelene ved en uavhengig kandidat.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media