Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han er blitt bikkja vår

Reven rasker inn i stua hos Halldis og Willy.

NÆRKONTAKT: Flere ganger om dagen kommer reven på besøk til Haldis Aaserud og Willy Granberg. Rovdyret er så tillitsfullt at det også slår seg ned i stua til beboerne. Foto: Thomas Frigård/RAUMNES
NÆRKONTAKT: Flere ganger om dagen kommer reven på besøk til Haldis Aaserud og Willy Granberg. Rovdyret er så tillitsfullt at det også slår seg ned i stua til beboerne. Foto: Thomas Frigård/RAUMNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Villreven har fått navnet Mikkel, liker juleribbe og begynner å bli husvarm hos Willy Granberg og Halldis Aaserud på Nes på Romerike. Den har vært en daglig gjest siden de tittet ut av vinduet i oktober og så reven kikke tilbake.

- Han har vært tam siden han dukket opp. Når jeg kommer hjem fra jobb, får jeg ikke kommet ut av garasjen før han dukker opp og vil ha en matbit, sier Aaserud til lokalavisa Raumnes.

Halldis Aaserud mener reven, til tross for navnet, er en hunnrev. Den er ikke engstelig for å spise av hånden til matmor og står døra på gløtt, sniker den seg inn i stua, setter seg rolig ned og titter rundt seg.

- Han har nesten blitt som et kjæledyr for oss. Vi er veldig glade i reven og har aldri opplevd noe lignende, sier Aaserud.

Ifølge Raumnes besøker reven også andre i nabolaget der Mikkel får servert et variert kosthold.

- Mikkel er ikke så glad i kjøttboller, sier Aaserud, som kommer til å sørge for at villreven skal få maten han liker i vinter.

Reven føler seg hjemme i nabolaget og har til og med stiftet bekjentskap med huskatten.

- Jeg ble engstelig da katten og reven viste interesse for hverandre, men de lekte, hoppet og løp rundt på gårdsplassen, sier Aaserud.

Om få dager er det julaften og Willy Granberg og Halldis Aaserud lurer på be sin nye husvenn inn på middag.

— Vi får kanskje be ham inn på julaften, da kan han få favorittmaten sin servert i stua. Han er jo på en måte blitt bikkja vår, sier Willy Granberg til Raumnes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!