Valg Frankrike Jean-Luc Mélenchon

- Han er den eneste mannen som får Marine Le Pen til å holde kjeft

Jean-Luc Mélenchon fra det ytre venstre er den franske valgkampens orator. 

UNDERDOG-EN: Ytre-venstre-kandidaten Jean-Luc Melenchon har klatret sakte, men sikkert på meningsmålingene den siste uka, og har, utrolig nok i fransk valgsammenheng, mulighet til å bli en av to kandidater videre etter søndagens første president-runde. Her er han ute og holder tale på en båt i Paris. Foto: NTB  Scanpix 
UNDERDOG-EN: Ytre-venstre-kandidaten Jean-Luc Melenchon har klatret sakte, men sikkert på meningsmålingene den siste uka, og har, utrolig nok i fransk valgsammenheng, mulighet til å bli en av to kandidater videre etter søndagens første president-runde. Her er han ute og holder tale på en båt i Paris. Foto: NTB  Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den store overraskelsen i den franske valgkampen er en mann fra det ytre venstre: Den erfarne politiske sluggeren Jean-Luc Mélenchon.

65-åringen målbinder og trollbinder stadig flere, og kan bli en av to presidentkandidater.

- Kjempegod retoriker

Mélenchon er født i den marokkanske havnebyen Tangier og er et politisk fyrverkeri.

- Han er uten tvil en kjempegod retoriker og den beste i valgkampen. Han er den eneste som kan få Marine Le Pen til å holde kjeft og ingen kan måle seg med ham når det gjelder evnen til å komme med argument, sier Franck Orban, fransk politisk nerd og førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold.

Så seint som i februar var det de aller færreste som pratet om Mélenchon som en av presientkandidat-favorittene. Men tv-debatten i mars, med alle de elleve presidentkandidatene, endret det meste.

Siden da har Mélenchon klatrer fra drøye ti til rundt 18 prosent - og det over de konservatives kandidat, François Fillon.

YouTube-kongen

Valgvakene hans blir stadig større, og Mélenchon får tilskuerne i ekstase. En annen grunn til hans store suksess, er at den gamle sosialisten er den som har vært flinkest til å ta i bruk sosiale medier, i tillegg til at han har laget sin egen tv-kanal på YouTube.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer