- Han er desperat og vil ikke skilles

Derfor helte Malmö-mannen (53) brannvæske over kona (38) før han satte fyr på henne.

 ET VITNE:  Denne manne ble ført bort av politiet i Malmö etter at en mann hadde satt fyr på sin kone, men han er ikke mistenkt for drapsforsøket. To av parets tre barn var vitne til hendelsen i tillegg til at en annen mann ble funnet i leiligheten. Foto: Fritz Schibli / FZ webbfilm
ET VITNE: Denne manne ble ført bort av politiet i Malmö etter at en mann hadde satt fyr på sin kone, men han er ikke mistenkt for drapsforsøket. To av parets tre barn var vitne til hendelsen i tillegg til at en annen mann ble funnet i leiligheten. Foto: Fritz Schibli / FZ webbfilmVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann (53) er mistenkt for drapsforsøk alternativt grov mishandling av sin kone (38) etter at hun fikk brannfarlig væske og ble satt fyr på i Malmö i går. 

Nektet å skilles To av parets tre barn var vitne til hendelsen som skjedde i parets leilighet i bydelen Rosengård. Det tredje barnet oppholdt seg hos en slektning. 

- Bakgrunnen var at hun ville skilles. De har vært gift i rundt 11 år, og han er desperat. Han ville ikke skilles, sier Anders Lindell, pressetalsmann ved politiet i Malmö til Dagbladet. 

Ifølge han tok kvinnen ut skilsmisse «for en stund siden», men han ville fortsatt ikke akseptere skilsmissen. 

- Hun har fått brannskader, men det er ikke det verst tenkelige scenariet. Ansiktet hennes klarer seg, og hun får bli på sjukehuset i Malmö, sier Lindell. 
 
I en periode vurderte legene å sende kvinnen til brannspesialister ved Universitetssjukehuset i Linköping, men skadene blir nå tatt hånd om ved Malmö Universitetssjukehus. 

Nekter skyld Mannen, som ikke er en kjenning av politiet, benekter for mordforsøket, og personen som også befant seg i leiligheten mens ugjerningen pågikk, har kommet med lite informasjon, opplyser Lindell. Både faren, moren og personen skal avhøres i dag. 

- Vi kan bare anholde mannen i 73 timer, så hun må fortelle hva som har skjedd. Vi vil trenge en tolk, hun har bakgrunn fra Marocco.

Teknikere har undersøkt leiligheten, og morens klær er tatt i beslag. Politiet venter nå på analysene.

- Skrek av smerte Politiet fikk melding om bråk i en leilighet klokka 12.03 i går. Like etterpå gikk alarmen hos redningstjenesten på grunn av branntilløp.  

- Kvinnen løp ut av leiligheten i flammer. Der fikk hun hjelp av en nabo før politiet fikk spylt vann på henne. Hun skrek av smerte, sier Lindell, og fortsetter:

BERYKTET BYDEL:  Arbeidsledigheten i bydelen Rosengård varierer mellom 60 til 85 prosent.  I 2009 ville ikke politiet kjøre inn i Herrgården i Rosengård bydel i Malmø. Bydelen har fått et dårlig rykte. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
BERYKTET BYDEL: Arbeidsledigheten i bydelen Rosengård varierer mellom 60 til 85 prosent. I 2009 ville ikke politiet kjøre inn i Herrgården i Rosengård bydel i Malmø. Bydelen har fått et dårlig rykte. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

- Vi har aldri opplevd at noen har tent på ektefellen tidligere. 

Barna tatt hånd om Mats Streer, som jobber som befal hos Reddningstjenesten Syd,opplyste i går om at det befant seg en mann, en kvinne og to barn i leiligheten. 

- Barna fant vi hos noen naboer, sier Mats Streer.

Alle de tre barna er nå tatt hånd om av sosialtjenesten i Malmö.