Joe Kennedy III er Demokratenes stigende stjerne

Han er det nye Kennedy-håpet

Spekulasjonene går allerede høyt om at Joseph P. Kennedy III (37) kan følge i sin grandonkels fotspor og bli USAs president.

HÅP: Joe Kennedy III blir sett på som en stigende stjerne i det demokratiske partiet. Foto: REUTERS/Brian Snyder
HÅP: Joe Kennedy III blir sett på som en stigende stjerne i det demokratiske partiet. Foto: REUTERS/Brian Snyder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Med president John F. Kennedy som grandonkel og presidentkandidat Robert Kennedy som bestefar, kommer 37-åringen fra en av USAs mest berømte og myteomspunnete politiske familier. Hans andre grandonkel, den mangeårige senatoren Ted Kennedy var mentoren hans.

- Han har et endeløst potensial. Ingen andre har gjort en bedre jobb med å fyke inn på den rikspolitiske scenen i år, sier den demokratiske konsulenten Mary Anne Marsh i selskapet Dewey Square Group i Boston til Dagbladet.

I januar holdt Kennedy Demokratenes motsvar etter president Donald Trumps «State of the Union»-tale. Med en stadig stigende stjerne og høyere profil i rikspolitikken er spekulasjonene er for lengst i gang om han vil stille til presidentvalget allerede i 2020.

Leppepomade

- Slike taler kan sende folk rett inn på den politiske stjernehimmelen, eller de kan ta livet av en politisk karriere. Kennedy har absolutt en mulighet til å bli en framtidig president, forklarer statsvitenskapsprofessor Paul Brace ved Rice University til Dagbladet.

Kennedy, som har klare likhetstrekk med sine berømte familiemedlemmer, fikk stort sett gode skussmål etter talen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer