- Han er død som en sild

Donald Trump snakket igjen om aksjonen mot IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi, som ble likvidert søndag.

HUMORISTISK: Donald Trump virket godt fornøyd da han bekrefter at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi er drept. Video: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump snakket mandag foran den internasjonale foreningen for politisjefer (IACP).

Der tok det ikke lang tid før han trakk fram det han kaller «en fantastisk helg for USA».

- Vi drepte IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi. Vi har lett etter ham i årevis, og nå tok vi ham. Han var en syk og fordervet mann. Nå er han død som en sild, sier Trump.

DREPT: Donald Trump bekrefter i dag at militære styrker har drept IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi. - Han døde som en hund, sier den amerikanske presidenten. Video: AP Vis mer

Dramatisk aksjon

Det var søndag USAs president Trump stolt kunne meddele verden at USA gikk til angrep mot al-Baghdadi i hans tilholdssted Nord i Syria.

IS-lederen skal ha forsøkt å flykte gjennom en tunnel som var stengt i den ene enden, og endte opp med å sprenge seg selv og tre av barna sine.

- Han burde dødd for årevis siden. Da jeg ble president, snakket de om at denne mannen var tatt, og at denne mannen var tatt. Jeg sa at jeg ville ha den store mannen. Al-Baghdadi, det var han jeg ville ha. Og de tok ham, sier Trump.

Han fortsetter:

- Han fikk et problem. Det begynte for 2,5 år siden, sier Trump, og henviser med det til 2017, da han ble president.

Han sier videre at han vil kjempe for at IS blir 100 prosent nedkjempet.

Flere personer skal ha blitt drept i aksjonen lørdag, blant annet to av al-Baghdadis koner.

Detaljer

Søndag fortalte Trump svært detaljert om aksjonen.

USA har overvåket IS-lederen i flere uker, og flere forsøk på å gjennomføre aksjonen, har blitt stoppet, ifølge presidenten.

Trump forteller at amerikanske spesialstyrker landet med åtte helikoptre utenfor oppholdsstedet til al-Baghdadi. Allerede på vei inn skal helikoptrene ha blitt pepret med skudd av tilfeldige personer i området, ifølge Trump.

Amerikanske spesialstyrker skal så ha valgt å sprenge hull i veggene, og unngikk å bruke dørene i huset av frykt for feller.

- Da ble de på nytt møtt av skudd. Helvete brøt løs, sa Trump.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer