- Han er dypt ulykkelig, dette var ikke planlagt

Gjerningsmannen (35) skal ha vært på besøk hos ekskona (29) i Asker i flere timer før hun ble drept.

FRAKTET UT: I 15-tida ble liket av den drepte kvinnen fraktet ut fra rekkehuset på Gullhella. Foto: LARS BRYHN NYLAND
FRAKTET UT: I 15-tida ble liket av den drepte kvinnen fraktet ut fra rekkehuset på Gullhella. Foto: LARS BRYHN NYLANDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GULLHELLA (Dagbladet): Den 35 år gamle mannen som i morges meldte seg hos politiet i Asker og fortalte at han hadde drept sin fraseparerte ektefelle (29), ble i ettermiddag avhørt.

Etter det Dagbladet erfarer hevder 35-åringen at han kom på et avtalt besøk til kvinnen i går kveld, før han tilbrakte hele natta i leiligheten. Selve voldshandlingen som tok livet av kvinnen skal ha skjedd plutselig i morges, kort tid før mannen tok seg til politistasjonen og tilsto.

- Han er dypt ulykkelig. Dette var ikke planlagt eller en villet handling fra hans side, sier 35-åringens forsvarer, advokat Peder Morset, til Dagbladet etter avhøret.

Eksmannen har i dag forklart politiet relativt detaljert om hva som skjedde i kvinnens kjellerleilighet.

- Han har gitt en sammenhengende forklaring om hendelsesforløpet og gitt utrykk for hva han nå føler rundt dette, men jeg kan ikke gå nærmere inn på hva han har fortalt nå, sier advokaten.

- IKKE EN VILLET HANDLING: 35-åringens advokat, Peder Morset, bisto i ettermiddag klienten i avhør.
- IKKE EN VILLET HANDLING: 35-åringens advokat, Peder Morset, bisto i ettermiddag klienten i avhør. Vis mer

Morset mener politiet gjennom mediene har antydet at en krangel om barnefordeling lå bak drapet, og avviser at det er tilfelle.

- Det var en helt annen bakgrunn for at de to møttes i forkant av handlingen, sier advokaten.

35-åringen har i dag ikke tatt stilling til en konkret siktelse i saken.

Meldte selv ifra I 15-tida i dag ble liket av den unge kvinnen fraktet ut fra rekkehusleiligheten der hun bodde. Da hadde kriminalteknikerene jobbet i flere timer med å sikre spor på åstedet.

Det var i 09-tida eksmannen på egen hånd møtte opp på politistasjonen. Da politiet rykket ut fant de kvinnen livløs og forsøkte gjennoppliving i lengre tid, men 29-åringen ble erklært død på stedet.

Ingen av naboene Dagbladet har snakket med har tidligere sett politiutrykninger til adressen.

REKKEHUSSTRØK: Kvinnen bodde i det barnevennlige rekkehusstrøket Gullhella i Asker. Hennes fraseparerte ektemann flyttet ut for en tid tilbake. Foto: KRISTOFFER HAGEN / DAGBLADET
REKKEHUSSTRØK: Kvinnen bodde i det barnevennlige rekkehusstrøket Gullhella i Asker. Hennes fraseparerte ektemann flyttet ut for en tid tilbake. Foto: KRISTOFFER HAGEN / DAGBLADET Vis mer

Foreløpig vil ikke politiet si noe om motivet for drapet - men bekrefter at det fraseparerte paret har vært i konflikt knyttet til samvær med barna. Deres to mindreårige barn skal være omplassert og var ikke til stede i leiligheten da kvinnen ble drept.

- Nå skal vi innhente informasjon fra vitner og siktede. Sammen med den tekniske etterforskningen vil forhåpentligvis dette gi oss et bilde av omstendighetene rundt drapet, sier kriminalsjef Nina Bjørlo.

- Sjokkert En nabo som har vært en god venn av kvinnen og hennes fraseparerte ektemann, visste ikke hvem av beboerne i den fredelige gata som var berørt av drapet før han i går ettermiddag kom hjem og så politisperringen.

 - Å nei, er det sant? Jeg er sjokkert, jeg kan ikke forstå det, sa den gråtkvalte mannen til Dagbladet før han kjørte til politihuset i Sandvika for å bli avhørt.

Kvinnen kom til Norge fra Etiopia for mindre en fem år siden. I 2010 giftet hun seg med den nå drapssiktede landsmannen i en borgerlig vielse i Asker, etter det Dagbladet får opplyst.

Rundt februar i år fortalte hun en av sine nærmeste naboer at hun var blitt separert fra ektemannen og at det var oppstått en konflikt rundt parets to barn der barnevernstjenesten var koblet inn.

ETTERFORSKER: Politiets tekniske og taktiske etterforskere saumfarte i ettermiddag åstedsleiligheten på jakt etter bevismateriale. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET
ETTERFORSKER: Politiets tekniske og taktiske etterforskere saumfarte i ettermiddag åstedsleiligheten på jakt etter bevismateriale. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET Vis mer

Om tre uker var en rettssak om omsorgen berammet i Asker og Bærum tingrett, etter at tobarnsmoren ville overprøve fylkesnemda etter et barnevernsvedtak. I denne saken hadde også barnefaren partsrettigheter, men var altså ikke 29-åringens motpart.

Advokaten som har bistått kvinnen i forkant av hovedforhandlingen vil foreløpig ikke gå inn på hva slags kontakt eksmannen har hatt med tobarnsmoren i forkant av den betente rettssaken.

- Hun var et veldig søtt, positivt menneske, som jeg ikke har noe negativt å si om. Utover det vil jeg foreløpig ikke uttale meg om saken, av hensyn til drapsetterforskningen, sier advokaten til Dagbladet.

BLOMSTER: Noen har lagt ned blomster utenfor den avøde kvinnens leilighet. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET
BLOMSTER: Noen har lagt ned blomster utenfor den avøde kvinnens leilighet. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET Vis mer