- Han er egentlig ikke så sur og gretten

Seppo (14) er Finlands svar på «Grumpy Cat».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Katten Tardar Sauce (1), populært kalt «Grumpy Cat», fra Arizona i USA har sjarmert folk over hele verden etter sitt gjennombrudd på nettet i september i fjor.

Det var etter at kattens eiere, Bryan og Tabatha Bundesen, la ut videoer og bilder av henne på internett, at fanskaren begynte å vokse og mange falt for hennes konstant gretne ansiktsuttrykk.

Heldigvis er ikke kjendiskatten like gretten som hun ser ut.

Hundrevis i kø for å se «Grumpy Cat» I dag har den lille sjarmøren, som fylte ett år forrige uke, en enorm fanskare, egen hjemmeside, manager, Youtube- og twitterkonto. Dessuten har hun sikret seg en rolle i en reklame for kattematprodusenten Friskies.

Da Tardar Sauce tok turen til South by Southwest-festivalen i Texas i mars, skal flere hundre mennesker ha stått timesvis i kø i håp om å sikre seg et glimt av kjendiskatta.

Men nå viser det seg at det ikke bare er USA som kan skilte med en gretten-katt.

For i en videohilsen til en av Tardar Sauces videoer, dukket den finske perseren Seppo (14) opp.

Og han ser minst like gretten ut som den amerikanske kjendiskatten.

Finsk «copycat» Men i likhet med Tardar Sauce, er heller ikke Seppo helt slik han ser ut. I alle fall ikke alltid.

- Seppo er egentlig ikke så sur og gretten, men faktisk ganske snill og rolig. Men om nettene hender det han skriker så mye at jeg ikke får sove, sier eieren Tia Toljander til nettsiden nyt.fi.

Toljander overtok katten for kort tid siden, etter at bestemoren til en venninne ikke lenger hadde mulighet til å ha ham.

Hun forteller at Finlands svar på «Grumpy Cat» aller helst spiser sei til middag, og at han blir ekstra glad for en margarinklatt hver morgen.