-  Han er en av gisseltakerne

Maskerte kommandosoldater viste i går fram en av de pågrepne gisseltakerne bak terroraksjonen i Beslan for TV-stasjonen Kanal 1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Denne mannen var med på angrepet. Han er medlem av gruppa, sa assisterende riksadvokat Sergej Fridinskij i går kveld.

Da TV-kameraet fanget inn mannen sa han:

-  Jeg skjøt ikke. Jeg sverger ved Allah, jeg skjøt ikke. Jeg sverger ved Allah, jeg vil leve.

23 gisseltakere

Russisk politi har arrestert tre personer som skal ha vært innblandet i gisseltragedien, og alle tre skal ha vært ned på å organisere terrorangrepet.

-  Alle tre innrømmer skyld, og med hjelp av deres forklaringer håper vi å finne dem som ga ordrene om angrepet, sa talsmannen til Nord-Ossetias innenriksminister, Ismel Shaov, til nyhetsbyrået Itar-Tass i går.

I følge assisterende riksadvokat Fridinskij deltok 32 terrorister i angrepet på skolen.

Hemmelig våpenlager

Det kan ha vært mer enn tusen mennesker inne i skolebygningen da angrepet kom, og mer enn 500 kan være drept. De offisielle dødstallene er nå 394, mens 428 er på sykehus.

Noen av de voksne gislene ble tvunget til å åpne gulvet i gymsalen hvor det viste seg å være et våpenlager. Det viser at gisseltakerne var svært godt forberedt, og at de kan ha hatt lokal hjelp.

Den lokale sjefen for den russiske sikkerhetstjenesten sier til radiostasjonen Ekho Moskvy at gisseltakerne kan ha presset lokalt politi til å samarbeide.

TVIHOLDT: Maskert politi tviholder på en mann som kan være en av gisseltakerne. Da TV-kameraet fanget inn mannen sa han:- Jeg skjøt ikke. Jeg sverger ved Allah.