- Han er en cyberterrorist

Frank Aarebrot mener Breivik har håndplukket meningsfeller på internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Er det galt det som Brevik mener? Ja. Er det rart han mener det? Nei. Det er det ikke. Det er veldig mange som mener det samme, sa Frank Aarebrot da han vitnet under 22.juli-rettsaken i dag. Mange bruker forskningen hans til å si at norsk media er venstrevridd, noe Aarebrot mener blir feil. Undersøkelsen sier ikke noe om journalisters propagandistiske ståsted.Aarebrot startet vitnemålet med å understreke at han har lang binding til Arbeiderpartiet og er æresmedlem i Hordaland AUF.

Breivik ønsker ham som vitne fordi hans undersøkelse om journalister i Norge viser at de fleste av dem har politiske holdninger på venstresida. Som kjent har Breivik utpekt mediene som hovedfiende, i tillegg til Arbeiderpartiet.  Over og underrepresentert Aarebrot redegjorde for hvordan han hadde gjennomført undersøkelsen som konkluderte med at flertallet av norske journalister har politiske sympatier på venstresida. Han viste et diagram som viser at RV, SV, samt Venstre er overrepresentert blant journalistenes stemmegivning. Frp er klart underrepresentert, Høyre noe mindre underrepresentert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer