- Han er en kjent person som ikke lett kan stikke seg bort

Anerkjent internasjonal artist nekter skyld for gruppevoldtekt i Bergen. To kvinner er også siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• SISTE: Politiet får medhold i sin begjæring om fire ukers fengsling for artisten, som må sitte i varetekt til 7. april dersom påtalemakten ikke bestemmer noe annet. Det er allerede klart at han anker kjennelsen til Gulating lagmannsrett.

Den siktede gråter i tingretten mens kjennelsen leses opp.

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Artisten i 40-åra blir framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett i formiddag, med en begjæring om varetektsfengsling i fire uker uten restriksjoner. Det opplyser politiavdokat Eli Valheim til Dagbladet.

Mannen nekter straffskyld, og sier ifølge sin advokat Fredrik Verling at han ikke deltok i de seksuelle handlingene som er anmeldt av en kvinne i 20-åra.

- Tar siktelsen svært tungt Gruppevoldtekten skal ifølge anmeldelsen ha skjedd i en leilighet i Bergen sentrum natt til søndag. To norske kvinner tidlig i 20-åra, hvorav den ene beskrives som mannens kjæreste, er også siktet, men ikke begjært fengslet.

Den mannlige artisten har utenlandsk statsborgerskap. Han er anerkjent innenfor sitt felt, med en rekke opptredener i Norge og utlandet.

Forsvarer Verling sier til Dagbladet at hans klient tar siktelsen svært tungt, og at han ble overrasket over begrunnelsen.

Mange timers avhør - Hans forklaring er at han ikke er straffskyldig, og at han ikke har deltatt i noe straffbart av seksuell karakter. Uansett hva som har skjedd i denne leiligheten, så har ikke han deltatt i noe straffbart. Jeg forstår det slik at politiet vil ha ham varetektsfengslet fordi han har bopel i et annet land, og at de mener han kan unndra seg straff, sier advokaten.

Han bestrider politiets påstand om unndragelsesfare, og viser til at hans klient først ble pågrepet 6. mars for så å bli løslatt 7. mars, med avtale om å melde seg for politiet igjen 8. mars. Han har sittet i mange timers avhør med politiet.

- Han møtte som avtalt hos politiet 8. mars, og er for øvrig en kjent person som ikke lett kan stikke seg bort. Han er villig til å melde seg for politiet mens etterforskningen pågår. Denne saken kan få store konsekvenser for ham karrieremessig, sier Verling.

Mannen har for tida engasjement i Norge. Ifølge Bergensavisen (BA) er kvinnen som beskrives som hans kjæreste også artist, med samme oppdragsgiver som ham.

Dagbladet har vært i kontakt med oppdragsgiveren, som ikke ønsker å kommentere siktelsen, ut over at foretakets drift går som normalt.

Pågrepet på nytt Kriminalteknikere har foretatt teknisk etterforskning i den aktuelle leiligheten. I tillegg har politiet gjennomført flere avhør siden de tre siktede ble pågrepet søndag kveld.

De ble alle løslatt mandag, men da politiet fant ut at artisten hadde bopel i et annet land, ble han pågrepet på nytt. Politiet mente det var fare for at han skulle unndra seg straff, dvs. flykte til utlandet.

Politiet mener at de tre siktede forgrep seg i fellesskap på kvinnen i 20-åra, uten at hun var i stand til å motsette seg handlingen. Hun skal ha vært beruset.

Strafferammen for gruppevoldtekt er ubetinget fengsel i inntil 21 år, med minstetid på 3 år, i henhold til straffelovens
paragraf 293.

- Kjæreste Den ene av de to kvinnene som er siktet, fulgte fornærmede til legevakta søndag, og har erkjent straffskyld. Den andre siktede kvinnen nekter skyld i saken, opplyser hennes advokat Anette Vangsnes Askevold.

- Hun tar saken veldig tungt, det er en veldig alvorlig siktelse. Hun er dypt fortvilet over situasjonen, sier Askevold til Dagbladet.

I likhet med den andre siktede kvinnen er Askevolds klient hjemmehørende et annet sted i Norge enn Bergen. Hun satt mandag i et flere timer langt avhør med politiet, før hun ble løslatt.

Advokat Fredrik Verling bekrefter overfor Dagbladet at hans klient er kjæreste med Askevolds klient. Men dette strider mot hva den siktede kvinnen har fortalt.

- Hun har ikke sagt noe om et kjæresteforhold til ham, sier Askevold.

Bistandsadvokat Bjarte Aarlie er til stede under fengslingsmøtet. Han skal nå samtale med den fornærmede kvinnen om det som har kommet fram i retten. Det ventes en kjennelse fra Bergen tingrett klokka 13.00. 

VIL HA VARETEKTSFENGSLING: Politiadvokat Eli Valheim har begjært artisten i 40-åra varetektsfengslet i fire uker, fordi hun frykter han kan flykte til utlandet. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
VIL HA VARETEKTSFENGSLING: Politiadvokat Eli Valheim har begjært artisten i 40-åra varetektsfengslet i fire uker, fordi hun frykter han kan flykte til utlandet. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer