Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han er en ond mann

Metkel Betew æreskjeller aktoratets kronvitne, en pølsemaker fra Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): - Den mannen er en kynisk løgner, sa Betew om vitnet som framfor noen har satt ham i NOKAS-saksa.

Betew gjorde noen innrømmelser i retten i dag, men blånekter fortsatt for å ha vært med på ranet. Han innrømmer heller ikke befatning med noe av ransutbyttet.

En 56 år gammel pølsemaker i Oslo mener derimot noe annet.

Betew var en nær venn av pølsemakerens familie, men det tok slutt etter at 56-åringen avga politiforklaring i saken. Han fortalte at Betew tilsto ranet overfor ham to uker etter at det skjedde. Betew skal også i ett av hans besøk ha fortalt om ranet og nevnt navnene på flere av deltakerne. 56-åringen skal seinere ha mottatt og tatt vare på ranspenger som skal ha kommet fra Betew via en mellommann.

- Alle vet at han løy

I tingretten kom Betew med flere hatske utfall mot sin tidligere venn. Personangrepene fortsatte i Gulating lagmannsrett i dag.

- Han er en ond mann. Som jeg er ganske sikker på at alle journalistene og advokatene her vet løy i tingretten. Jeg er sikker på at politiet vet at han løy. Han er en fare for rettsikkerheten, sa Betew.

56-åringen fortalte i tingretten at en ukjent mann dukket opp på døra hans og slengte en sekk til ham. «Fra Metkel» skal mannen ha sagt.

SINT PÅ TIDLIGERE VENN: Metkel Betew kalte aktoratets kronvitne mot ham en løgner. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
SINT PÅ TIDLIGERE VENN: Metkel Betew kalte aktoratets kronvitne mot ham en løgner. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

- Ikke fortell meg at du ikke vet at han lyver, sa Betew til aktor i dag.

Dømt for heleri

Metkel Betew sier han har sine teorier om hvem pølsemakeren fikk ransutbyttet av, men det vil han ikke si noe om i retten.

- Jeg snakker bare om meg selv. De som har gjort det, får stå fram selv, sa Betew.

Den 56 år gamle pølsemakeren fra Oslo ble i september i fjor dømt for heleri av ranspengene, 2,1 millioner kroner. Han fikk en betinget dom på ett år og sju måneder.