- Han er en rasist

Den drapsmistenkte 35-åringens mannlige eks-elsker ble skremt av mannens raseriutbrudd, mens hans tidligere jentekjæreste skaffet hemmelig adresse og telefonnummer for å slippe unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av de to tidligere kjærestene kan tro det når Aftonbladet forteller at eks-kjæresten er mistenkt for å ha drept utenriksminister Anna Lindh. Men begge har opplevd mannens skyggeside.

35-åringen har åpenbart hatt kjærester av begge kjønn, og det er en av hans tidligere mannlige kjærester som forteller om hans rasistiske sider.

Eks-kjæresten beskriver en sympatisk, velkledd playboy som frekventerte Stockholms mange snobbesteder. Men den polerte fasaden hadde en mørk bakside.

- Jeg følte at det var en labil mann. Han hadde rasistiske meninger og gjorde hitlerhilsninger. Han drev med kredittkort-bedrageri og slåss med Djurgården-supporterne, forteller eks-kjæresten til Aftonbladet.

Elskeren beskriver en mann full av motsetninger som kunne få plutselige aggressive utbrudd.

- Han visste hvordan han skulle starte bråk, men han valgte krigene sine. Han var veldig temperamentsfull og fikk et sånt sinnsykt blikk, sier han til Aftonbladet.

Han syns det er tragisk at eks-kjæresten nå mistenkes å stå bak det tragiske drapet.

- Fullstendig usannsynlig, samtidig utrolig tragisk. Men på en måte er jeg ikke overrasket, sier han til Aftonbladet.

- Ville bort fra ham

En av hans tidligere kvinnelige kjærester forteller at hun skaffet hemmelig adresse og telefonnummer for å komme over mannen.

- Jeg ville komme bort fra ham. Jeg ville få orden på livet mitt, sier 35-åringens tidligere kjæreste som avisa velger å kalle Hanna.

Men å tro at mannen er drapsmann klarer hun ikke.

- Skulle jeg kjenne NK-mannen? sier hun til Aftonbladet og ler.

Så får hun høre navnet, og blir taus.

- Nei, det kan ikke være sant, sier Hanna. Det har aldri falt henne inn at hun kanskje har vært sammen med mannen på de berømmelige bildene fra overvåkingskameraene fra NK.

- Han likte ikke politikk. Og han avskydde politikere. Men jeg hørt aldri at han sa noe stygt om Anna Lindh eller andre, forteller hun.

Hun beskriver et turbulent forhold, med mye rus. 35-åringen kunne bli svært voldsom, hvertfall når han drakk, tok amfetamin eller kokain og røykte hasj. Det gjorde han nesten hver dag.

- Men meg slo han aldri.

Forholdet tok slutt for et par år siden da Hanna ble pågrepet av politiet. Leiligheten hennes var full av tyvgods, Hanna hevder at eks-kjæresten sto bak. Hun ble dømt til en kort fengselsstraff, før hun begynte å samarbeide med politiet. Mannen tok kontakt med Hannas familie og sa at han skulle «ta hånd om» henne når han kom ut av fengsel. Ingenting hendte, annet enn at politiet ringte henne hver gang eks-kjæresten gjorde noe galt. Til slutt fikk hun hjelp til å skaffe seg ny adresse.

Hun har truffet ham en gang siden.