- Han er en slemming

I dag vitnet det første av 45 barn i pedofilisaken i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 66 kvinner og menn er tiltalt for å ha misbrukt de 45 barna i Angers, sørvest for Paris. I dag fikk retten for første gang høre vitnemålet til et av de angivelige ofrene.

Den nå ti år gamle jenta, som retten fikk se videoforklaring av, er datteren til to tiltalte som regnes som hovedpersoner i den antatte pedofiliringen.

På videoen vugget 10-åringen nervøst fram og tilbake, mens hun fortalte at de voksne hadde lekt «doktor». Hun pekte ut tiltalte i et fotoalbum.

- Han er en slemming. Han sluttet aldri å plage meg, sa jenta, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

De 66 tiltalte fikk ordet etter jentas vitnemål. Alle, bortsett fra to av de tiltalte, benektet å ha forgrepet seg på jenta. En av de to siste er jentas bestefar, men det er uklart om han vil erkjenne straffskyld.

Påtalemyndigheten mener at de 45 barna ble misbrukt mellom 1999 og 2003. Da var barna mellom seks måneder og 14 år gamle. Rettssaken begynte 3. mars i år, dom ventes å falle mot slutten av juli.

De neste tre ukene er satt av til å vise videoforklaringene til barna. Trolig vil ingen av barna behøve å møte i retten for å avgi forklaring.

TILTALT: En uidentifisert tiltalt møter i retten 4. mars. Til sammen er 66 mennesker tiltalt.