Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han er en stor skuespiller

Barack Obama svarer på «tom-stol-talen» til Hollywood-legenden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange kommentatorer mener filmlegenden Clint Eastwood (82) «dreit seg ut» da han brukte 11 minutter av republikanernes landsmøte til å holde tale til en tom stol.

Den skulle forestille presidentens stol i Det hvite hus. Og med Barack Obama som president er det like greit å prate til en tom stol.

Fornuftige budskap når ikke fram allikevel, mente åpenbart Clintern.

Ikke på skrytevideo Stuntet i Tampa i Florida fikk nesten like mye oppmerksomhet som nominasjonen av Mitt Romney til presidentkandidat, men ledelsen i Det republikanske partiet viste aldri noen øredøvende begeistring for påfunnet.

Clint Eastwoods tale-til-tom-stol, er ikke med i republikanernes egen skrytevideo på to og et halvt minutt fra nominasjonsmøtet.

 THIS SEAT'S TAKEN:  Barack Obama har svart med dette bildet på sin twitter-konto på stoltalen til Clint Eastwood. Foto: Det Hvite Hus/twitter.
THIS SEAT'S TAKEN: Barack Obama har svart med dette bildet på sin twitter-konto på stoltalen til Clint Eastwood. Foto: Det Hvite Hus/twitter. Vis mer

Den mangedoble Oscar-vinneren har derimot skapt farsotten «Eastwooding» på sosiale medier.

- Stor fan Og nå har president Barack Obama svart på legendens kritikk - først med et bilde der han selv sitter i den ekte presidentstolen og så med en hyllest til kritikeren.

- Jeg er en stor Clint Eastwood-fan. Han er en stor skuespiller og en enda bedre regissør. Jeg synes de siste filmene han har lagd er fantastiske, sier Obama i et intervju med USA Today.

Den amerikanske avisa har reist med Obama i helgen på presidentflyet Air Force One i helgen på kjapp valgkampturne i Colorado, Iowa og Ohio før demokratenes landsmøte i Charlotte i Nord-Carolina.

Krigen fra to sider Eastwoods siste storfilmer etter tusenårsskiftet er Million Dollar Baby og to versjoner av samme kamper i andre verdenskrig mellom USA og Japan. Den siste - Brev fra Iwo Jima - sett fra Japans side ble nominert til fire Oscar-priser.

Og Clint Eastwood har også en karriere som republikansk politiker på cv'en.

 - THIS SEAT'S EMPTY:  Clint Eastwood under sin 11 minutter lange tale til den tomme "presidentstolen" på repulikanernes nominasjonsmøte i Tampa 30. august. Nå har filmlegenden fått overstrømmende respons fra president Barack Obama. FOTO:Lynne Sladky, AP/NTB SCANPIX.
- THIS SEAT'S EMPTY: Clint Eastwood under sin 11 minutter lange tale til den tomme "presidentstolen" på repulikanernes nominasjonsmøte i Tampa 30. august. Nå har filmlegenden fått overstrømmende respons fra president Barack Obama. FOTO:Lynne Sladky, AP/NTB SCANPIX. Vis mer

På 1980-tallet var han ordfører i småbyen Carmel i California.

 TURBO-VALGKAMP:  President Barack Obama besøkte flere stater i helgen før nomisjonsmøtet i Charlotte i Nord-Carolina denne uka. Her vinker han fra Air Force One på flyplassen i Aurora i  Colorado søndag. FOTO: Pablo Martinez Monsivais, AP/NTB SCANPIX.
TURBO-VALGKAMP: President Barack Obama besøkte flere stater i helgen før nomisjonsmøtet i Charlotte i Nord-Carolina denne uka. Her vinker han fra Air Force One på flyplassen i Aurora i Colorado søndag. FOTO: Pablo Martinez Monsivais, AP/NTB SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media