- Han er et råskinn

Venstre-leder Sponheim om Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politikerne sparer ikke på kruttet etter at Kjell Inge Røkkes to timer lange pressekonferanse var over.
Venstres leder Lars Sponheim kaller den styrtike moldenseren for et råskinn.
Selv sa Røkke på pressekonferansen at han følte seg som en blanding av mafiabossen Don Corleone og Snåsamannen.

- Noen snakker ikke sant, det er det ingen tvil om. Røkke har nok alt i juridisk orden slik jeg kjenner ham, men han er et råskinn, sier Sponheim til Dagbladet.

Han mener også at Røkke har fått en drømmeaksjonær.
-  Og i staten har han fått sin drømme-minoritetsaksjonær. Som både er dum og rik.

- Det må ryddes opp
Fremskrittspartiets leder Siv Jensen retter skytset mot regjeringen.
- Det må ryddes opp, og det må gjøres hurtig. Regjeringen kan ikke vaske hendene sine av denne saken, slik jeg har opplevd at de gjør. De rødgrønne gjør at staten mister tillit som eier. Vi er ikke i mot at staten går inn, det kan være lurt, men det må gjøres profesjonelt, mener hun.

HÅNDVASK: - Det må ryddes opp, og det må gjøres hurtig. Regjeringen kan ikke vaske hendene sine av denne saken, slik jeg har opplevd at de gjør, mener Frp-leder Siv Jensen.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
HÅNDVASK: - Det må ryddes opp, og det må gjøres hurtig. Regjeringen kan ikke vaske hendene sine av denne saken, slik jeg har opplevd at de gjør, mener Frp-leder Siv Jensen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

Høyres Per Kristian Foss var til stede i salen da Kjell Inge Røkke gikk til frontalangrep på næringsminister Sylvia Brustad, pressen, og alle som har kritisert ham og Aker de siste ukene. Den tidligere finansministeren mener Røkke gikk for langt når han begynte å herme Hedmark-dialekten til Brustad.

- Dette syntes jeg var upassende. Men på en måte kan man unnskylde ham fordi han er engasjert og forbannet, sier Foss til Dagbladet.

For høy pris
Til det Røkke sa under pressekonferansen sier Foss følgende:

SATT I SALEN: Høyres leder Per-Kristian Foss var tilstede på Kjell Inge Røkkes pressekonferanse på Månefisken. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SATT I SALEN: Høyres leder Per-Kristian Foss var tilstede på Kjell Inge Røkkes pressekonferanse på Månefisken. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- At næringsdepartementet fikk tilbud om å få informasjon, men sa nei takk, fremstår som fullstendig ubegripelig. I høringen kommer vi ikke bare til å belyse det som har skjedd nå i 2009, men også det som skjedde da staten kjøpte seg inn i 2007. Kjøpet ble gjennomført på en måte som ikke sikret forsvarlig verdivurdering. Og jeg tror også vi kjøpte for en for høy pris, sier Foss.

- NOEN SNAKKER IKKE SANT: Mener Venstre-leder Lars Sponheim.  Foto:  Bjørn Sigurdsøn  / SCANPIX
- NOEN SNAKKER IKKE SANT: Mener Venstre-leder Lars Sponheim. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer