Han er etterlyst for drapet på Pernille Marie Thronsen (21)

Ekskjæresten Zhao Fei (26) mistenkes å stå bak drapet, ifølge politiet i Ungarn. 21-åringen skal ha blitt drept med flere knivstikk.

SØRGEFLAGG: Utenfor herberget ble det i går hengt opp et svart sørgeflagg utenfor herberget der norske Pernille Marie Thronsen ble funnet drept. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
SØRGEFLAGG: Utenfor herberget ble det i går hengt opp et svart sørgeflagg utenfor herberget der norske Pernille Marie Thronsen ble funnet drept. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
BUDAPEST (Dagbladet): Politiet i Budapest etterlyser nå ekskjæresten til Pernille Marie Thronsen (21) som ble funnet drept i den ungarske hovedstaden på søndag.

Det opplyser politiet i en pressemelding.

- Drapsavsnittet jobber nå med en etterforskning med en ukjent gjerningsmann, men det er en som er mistenkt for drapet, heter det i pressemeldingen.

- Knivdrept I pressemeldingen opplyser politiet i Budapest at 21-åringen ble drept med flere knivstikk, og ikke kvalt slik ungarske medier skrev tidligere. Dagbladet var blant mediene som viderebrakte denne informasjonen.

De skriver videre at de mistenker den kinesiske statsborgeren, 26 år gamle Zhao Fei, for å stå bak drapet.

- Han har reist til en ukjent destinasjon etter drapet. Politiet i Budapest har utstedt en arrestordre på ham, opplyser de.

Arrestordre Zhao Feng er nå etterlyst internasjonalt gjennom Interpol-systemet, opplyser politiet til Dagbladet.

Politiet ønsker nå alle som gjenkjenner mannen på bildet eller vet hvor han kan befinne seg, eller som har annen informasjon i saken om å ta kontakt med politiet i Budapest.

Judith Pap, pressetalsperson for det ungarske politiet, sier de ikke har ytterligere informasjon enn det som kommer fram i pressemeldingen. De ønsker heller ikke å oppgi alderen til den etterlyste.

- Hvis politiet mener det var viktig hvor gammnel han er, så hadde vi skrevet det i pressemeldingen du har fått, sier Pap til Dagbladet.

Facebook-melding Politiet mener drapet skjedde allerede lørdag formiddag.

Politifolk ved drapsavsnittet Dagbladet har snakket med har opplyst at politiets ti etterforskere blant annet har stor interesse for en spesiell Facebook-melding mannen skal ha lagt ut klokka 04.09 natt til søndag, bare noen timer før hans ekskjæreste ble funnet drept.

ETTERLYST: Zhao Fei (26), ekskjæresten til drepte Pernille Marie Thronsen. Foto: Ungarsk politi
ETTERLYST: Zhao Fei (26), ekskjæresten til drepte Pernille Marie Thronsen. Foto: Ungarsk politi Vis mer

Meldingen, skrevet på engelsk, framstår fortvilet, og inneholder kjærlighetserklæringer samtidig som han beklager flere ganger og skriver at han ikke ønsker å såre/skade 21-åringen. Venner av kvinnen tolket beskjeden som at et endelig brudd mellom de to hadde vært svært tungt for mannen.

- Lå i kortene Familien til Thronsen er orientert om utviklingen i saken.

- Dette lå vel i kortene. Familien ønsker ikke å kommentere utviklingen nærmere. Vi følger etterforskningen og har tillit til den, sier bistandsadvokat Karoline Henriksen, som representerer de pårørende.

Hun ønsker ikke å kommentere om familien kjente eller hadde møtt den etterlyste mannen tidligere.

Dagbladet kommer med mer.

DREPT: Pernille Marie Thronsen (21). Foto: Privat
DREPT: Pernille Marie Thronsen (21). Foto: Privat Vis mer