Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han er faktisk veldig humoristisk og romantisk

Narkodømte Kristine (30) fant kjærligheten i luftegården. I dag snakker hun ut i Magasinet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Denne uken tilstod en angrende Kjell Alrich Schumann (40) at det var han som løsnet de fatale skuddene mot politimannen Arne Sigve Klungland under ranet av Norsk Kontantservice i april 2004.

Tilståelsen kom etter at flere av hans medtiltalte hadde pekt ham ut som drapsmannen. Selv ga Schumann denne forklaringen på hvorfor han valgte å gi en annen versjon av hva som skjedde ransmorgenen i Stavanger 5.april.

- Jeg er gift og ønsker å ha tid med min kone. Jeg har fått en ny livssituasjon, sa Schumann fra vitneboksen under ankesaken i Gulating lagmannsrett.

Vil ha barn

Kona heter Kristine og opprinnelig har hun pikenavnet Aukland. Med giftering på fingeren heter hun Kristine Schumann.

Nøyaktig en måned etter at hun giftet seg med den drapsdømte Schumann forteller hun til Magasinet om hvordan kjærligheten oppstod og hva hun tror om fremtiden med sin nye ektefelle.

Schumann risikerer opp mot 21 års fengsel. Da Nokas-saken gikk for tingretten ble han dømt til 16 års forvaring. Tilståelsen av politidrapet anses som Schumanns eneste og beste mulighet for å få mildere straff.

Innrømmelsen av at det var han skjøt Klungland har ikke fått Kristine til å endre synet på sin mann.

BESTE DAGEN I MITT LIV: Slik beskriver Kristine Schumann bryllupsdagen med Kjell Alrich Schumann. Bryllupet stod nøyaktig for en måned siden i gymsalen i Stavanger fengsel. Foto: Linda Næsfeldt/Dagbladet
BESTE DAGEN I MITT LIV: Slik beskriver Kristine Schumann bryllupsdagen med Kjell Alrich Schumann. Bryllupet stod nøyaktig for en måned siden i gymsalen i Stavanger fengsel. Foto: Linda Næsfeldt/Dagbladet Vis mer

- Nei. Jeg er like glad i Kjell uansett. Ingenting kan forandre det, og jeg gleder meg fortsatt til å få barn med ham. At han tilstår gjør meg trygg, sier Kristine Schumann til Magasinet.

- Humoristisk og romantisk

Schummanns kone sier hun ikke gjenkjenner ektemannen fra de negative karakteristikkene av ham som er kommet frem i media.

- Han er faktisk veldig humoristisk og romantisk. Og så er han ærlig, åpen, følsom og fortrolig. Jeg kjente ikke igjen den Kjell som framstilles i mediene, sier hun til Magasinet.

Fra fengselscella i Stavanger fengsel forteller hun at hun er villig til å vente på Schumann, selv om han har et langt soningsforhold i vente.

- Jeg er ikke gift med Kjell som drapsmann, men han som person. Uansett utfall i rettssaken er han verdt å vente på, sier Kristine Schumann til Magasinet.

image: - Han er faktisk veldig humoristisk og romantisk
SNAKKER UT: Kristine Schumann forteller alt om sin kjærlighet til Kjell Alrich Schumann i dagens utgave av <a href="/pdf/">Magasinet</a>.
<B>TILSTOD:</B> Denne uken tilstod Nokas-raner Kjell Alrich Schumann at det var han som løsnet skuddene som drepte politimannen Arne Sigve Klungland.
<B>NYTT LIV: Under ankesaken i lagmannsretten endret Schumann forklaring fra tingretten. Begrunnelsen var at han hadde begynt et nytt liv og giftet seg. Drapstilståelsen er hans beste sjanse for å få mildere soningsforhold enn de 16 årene med forvaring han ble dømt til i tingretten.
<B>TRODDE DET VAR BEREDSKAPSTROPPEN:</B> Schumann forklarte for retten at han trodde kommandobilen hvor den drepte Klungland satt, var full av tjenestemenn fra Delta-styrken, og at han selv fryktet å bli drept.