DRAMATISK: Et innbrudd i en bolig i Ljungsbro utenfor Linköping endte med at en 15 år gammel gutt og en nabokvinne ble drept med et jernrør. En 33 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for dobbeltdrapet.
Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix
DRAMATISK: Et innbrudd i en bolig i Ljungsbro utenfor Linköping endte med at en 15 år gammel gutt og en nabokvinne ble drept med et jernrør. En 33 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for dobbeltdrapet. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpixVis mer

- Han er farlig, men jeg trodde aldri at han skulle gjøre dette

Mannen som er pågrepet for dobbeltdrapet sør for Stockholm, er domfelt en rekke ganger tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 33 år gamle mannen ble pågrepet i går morges, etter at en tenåringsgutt og en kvinne i 50-åra ble drept i Ljungsbro utenfor Linköping, sør for Stockholm, natt til i går.

33-åringen er domfelt en rekke ganger tidligere, seinest for to år siden, skriver den svenske avisa Expressen. Da ble han dømt til seks måneders fengsel for trusler, narkotikaforbrytelser og mishandling av sin tidligere partner og deres felles barn. Så seint som denne uka sendte han krenkende bilder av sin tidligere partner til ei av hennes venninner.

- Han er farlig, men jeg trodde aldri at han skulle gjøre dette, sier venninna til Expressen.

Oppdaget i kjeller Ifølge svenske medier, skal mannen ha brutt seg inn i et bolighus, og befant seg i kjelleren sammen med 15-åringen som ble drept og en annen tenåringsgutt.

Politiet ble varslet om innbruddet av kvinnen i huset klokka rundt 02.00. Hun havnet deretter i håndgemeng med mannen som hadde brutt seg inn.

Kort tid etter kom kvinnens samboer ned i kjelleren og sammen klarte paret å redde den ene av de to guttene, ifølge politiet.

Mannen kom seg imidlertid unna sammen med den andre tenåringen, og slepte ham med seg rundt 200 meter. De ble oppdaget av en kvinne i ett av nabohusene, som styrtet ut sammen med sin samboer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Godt likt Deretter oppsto et basketak, hvor både tenåringsgutten og kvinnen, som var i 50-åra, døde. De to skal ha blitt drept med et jernrør.
Den avdøde kvinnens samboer ligger lettere skadd på sykehus.

I går kveld hadde rundt 50 ungdommer i sorg samlet seg ved åstedet.

- Han var veldig godt likt og hadde mange venner, sier en kvinne som bor i området om den drepte 15-åringen.

Ifølge politiet, skal det være en forbindelse mellom mannen og 15-åringen, men de har ikke gått ut med ytterligere detaljer om dette. Det er heller ikke kjent hvorfor de to guttene var sammen med 33-åringen.

- Psykisk syk På en pressekonferanse i går, kom det fram at politiet mener mannen er psykisk syk, men ifølge advokat Göran Wålander, som forsvarte mannen i 2011, var dette ikke noe tema den gang. Mannen selv nekter straffskyld.

Flere naboer sier til Expressen at de hørte flere personer skrike i 2-tida natt til lørdag. Nabolaget beskrives som svært rolig, og den mistenkte mannen bor selv i kommunen.

Etter pågripelsen dro politiet til mannens bolig, hvor de ble værende fram til rundt klokka 17.00.

- Det er fryktelig ubehagelig at det skal ha skjedd et drap her i området. Jeg har sett ham flere ganger, sier en nabo av den mistenkte 33-åringen til Expressen.

OPPDAGET TRE PERSONER I KJELLEREN: Et samboerpar oppdaget en mann og to gutter i kjelleren sin natt til i dag. De klarte å redde den ene gutten, mens den andre ble drept. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix
OPPDAGET TRE PERSONER I KJELLEREN: Et samboerpar oppdaget en mann og to gutter i kjelleren sin natt til i dag. De klarte å redde den ene gutten, mens den andre ble drept. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix Vis mer