- Han er feig og ondskapsfull

Otto Jespersen klarte å «røske Bondeviks hue ut av medisinskapet», slik han formulerte seg i «Torsdagsklubben» på TV2. I går kalte statsminister Kjell Magne Bondevik Jespersens satire «feig, ondskapsfull og ren mobbing».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Kjell Magne, jeg vet ikke om du hører meg akkurat nå - hallo? Kan du røske huet ut av medisinskapet et par minutter bare...»

«Med den ynkelige oppslutningen du har blant velgerne, er det forståelig at du må medisineres tungt for å greie hverdagen,» var noen av kraftsalvene i Jespersens sluttappell i «Torsdagsklubben».

Kjell Magne Bondevik har overhodet ikke sans for komikerens harselas. Overfor Bergens Tidende tok han i går kraftig til motmæle:

- Jeg har særdeles liten sans for denne form for humor. Det er en type mobbing som går over alle grenser. Det har forresten lite med humor å gjøre. Jeg har ingenting til overs for den slags.

- Jeg synes også at det er en feig form for kritikk, fordi dens ironiske form unndras debatt. Det er dessuten ondskapsfullt gjort, sier Bondevik.

Han så ikke programmet, men fikk referert uttalelsene fredag morgen.

Utnytter tragedier

Jespersen har sin egen teori om hvorfor Bondevik fortsatt sitter ved makten, på tross av rekordlav oppslutning:

«Jo, det er fordi du porsjonerer ut småtragedier fra privatlivet ditt for å vekke sympati. Det er den eneste grunnen til at du ikke er blitt kjeppjaga langt inn på Hardangervidda for lengst.»

Det som trolig har inspirert Otto Jespersens hypotese er at Bondevik blant annet nylig tok med seg Se og Hør på morens grav. Hun døde for 26 år siden. Nylig har KrFs frontfigur også latt seg intervjue av Norsk Ukeblad om at han har mistet fire nære venner i kreft.

Jespersen er så oppgitt over Bondevik at han ser for seg ekstreme metoder for å bli kvitt ham:

«Vi har prøvd å følge de demokratiske spillereglene her i landet, og møtt opp i illeluktende stemmelokaler valgår etter valgår, men vi blir jo ikke kvitt deg!»

I stedet oppfordret han i sluttminuttene folk til «å slå seg sammen, og spandere oslotur på Christer Pettersson», mannen som i 1988 ble arrestert og mistenkt for mordet på den daværende statsministeren i Sverige, Olof Palme.

Ingen reaksjon

Selv om Bondevik lar seg provosere av Jespersen, har han ingen planer om å forfølge saken.

- Nei, det har ingen hensikt, for det ville være som å slåss med feieren, sier Kjell Magne Bondevik til Bergens Tidende.

Statsministeren er det foreløpig siste offeret for Otto Jespersens sluttappell. Tidligere har han angrepet blant andre Terje Søviknes, Sven O. Høiby, Ari Behn og Nils Arne Eggen.

Fotballtreneren i Trondheim lot seg ikke provosere av Jespersen, trass i at han ble sammenliknet med Saddam Hussein og karakterisert som en «tvangsftret gås i bobledress».

- Det er nesten smigrende å bli viet så stor plass i beste sendetid. Jeg har sansen for han Jespersen, sa Eggen til Dagbladet tidligere denne måneden, og la til at han lo godt da han så innslaget om seg selv.

Otto Jespersen ville ikke kommentere statsministerens utspill i går kveld.

Hele sluttappellen kan leses på http://tv2.no/torsdagsklubben/

IKKE MORSOMT: I motsetning til Rosenborg-trener Nils Arne Eggen klarer ikke Kjell Magne Bondevik å se humoren i Otto Jespersens appell i «Torsdagsklubben». - En feig form for kritikk, mener statsministeren, som likevel ikke vil forfølge saken.