- Han er ferdig med sitt tidligere liv, og klar til et liv i frihet

Nokas-dømte Metkel Betew løslates.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NOKAS-dømte Metkel Betew (35) kan prøveløslates fra forvaring, har Borgarting lagmannsrett bestemt. Dermed er lagmannsretten enig med Asker og Bærum tingrett, som i april sa ja til å prøveløslate Betew, som ble dømt til 16 års forvaring med en minstetid på ti år etter NOKAS-ranet i Stavanger i 2004.

- Han skal løslates, og det er han veldig glad for, sier Betews forsvarer, advokat Marius Dietrichson i advokatfirmaet Furuholmen, til Dagbladet.- Han er ferdig med sitt tidligere liv, og har tatt viktige og reelle valg under soningen som gjør ham klar til å leve et liv i frihet — der storfamilien venter på ham. Han er så klar at lagmannsretten på lik linje med tingretten ikke fant grunnlag for gradvis utslusing fra forvaring — han er så klar at han kan settes rett ut, sier Dietrichson.

- Hva slags framtidsplaner har han?

- Han vil fortsette studiene ved UiO, der han studerer sosiologi og har tre års tid igjen til en mastergrad, sier Dietrichson.

- Jeg er fullt fokusert på studiene. Målet er å jobbe i barnevernet med vanskeligstilte ungdommer, sa Betew da han møtte i Borgarting lagmannsrett forrige uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer