Kongresshøringen:

- Han er for tjukk

Donald Trumps størrelse kan bli en stor fordel for han under kongresshøringen.

TRUMPS ROLLE: Det har flere ganger vært spekulasjoner i hvilken rolle Trump spilte i kjølvannet av Kongress-stormingen. Foto: Jim Watson/AFP
TRUMPS ROLLE: Det har flere ganger vært spekulasjoner i hvilken rolle Trump spilte i kjølvannet av Kongress-stormingen. Foto: Jim Watson/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meldingen fra en tidligere Secret Service-agent er klar:

Trump kunne ikke ha tatt rattet i limousinen. Det er han nemlig for tjukk til å klare.

- Trump er ikke en liten fyr, er han? Og plassen for å faktisk kunne kaste seg mot rattet er ikke så stor, sier den tidligere agenten til Insider.

- Jeg mener ikke å virke nedlatende mot den tidligere presidenten, men fylden hans ville hindret ham i å komme til rattet, legger han til.

Ekstraordinær høring

Det var under ukas ekstraordinære høring at tidligere Trump-medarbeider Cassidy Hutchinson avslørte nye detaljer fra januardagen som sjokkerte verden.

Hutchinson fortalte at Trump krevde å bli tatt til Capitol etter et arrangement 6. januar og at han forsøkte å ta rattet i limousinen da han ble fortalt at han ikke fikk dra dit.

- Presidenten strakte seg opp mot fronten av kjøretøyet for å ta tak i rattet. En av sikkerhetsvaktene tok da tak i armen hans og sa: « Sir, du må ta hånda din fra rattet. Vi skal tilbake til West Wing, vi skal ikke til Capitol».

Den tidligere agenten retter nå tvil mot Hutchinson sine påstander.

«SUPERVITNE»: Den tidligere assistenten til Donald Trumps stabssjef, Cassidy Hutchinson, vitner i høringen om angrepet på Kongressen 6. januar 2021. Video: AP Vis mer

Ikke umulig

Agenten understreker likevel at det fortsatt ikke er helt umulig at den daværende presidenten tok rattet.

Vedkommende mener imidlertid at Trumps 190 cm høyde og vekt på godt over 100 kilo reduserer sannsynligheten for at det faktisk skjedde, skriver Insider.

Den fullt pansrede SUV-en er nemlig ikke som andre biler. Det er sikkerhetsfunksjoner som skiller for- og baksetene og klappseter bak som gjør plassen «ekstremt trang».

- Du må være et «slangemenneske» for å komme deg fra den bakre kabinen til den forre kabinen, og presidenten er langt ifra et «slangemenneske».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer