- Han er forkastelig og umoralsk

Gamle venner raser over Bjarne Håkon Hanssens plan om å splitte sine tidligere regjeringskamerater.

SKAPER BØLGER: Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen har en opptreden tidligere partikolleger kaller både forkastelig og umoralsk.
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SKAPER BØLGER: Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen har en opptreden tidligere partikolleger kaller både forkastelig og umoralsk. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Reaksjonene fra eksminister Hanssens gamle rødgrønne venner er sterke, etter at NRK torsdag fortalte at Hanssen hadde jobbet som lobbyist i PR-byrået First House for barnehageselskapet Espira.

Hensikten var å stoppe regjeringens barnehageforslag.

Blant annet ringte han direkte til Ap-representant i familie- og kulturkomiteen, Arild Stokkan Grande, for å fiske etter råd. Dagbladet kan i dag fortelle at Hanssen og PR-byråets forhold til Espira er ytterligere komplisert.

Prøvde å splitte Lovforslaget fra regjeringen, som Espira ikke ønsker, går ut på å begrense utbyttet for private barnehageeiere som har tjent gode penger på statens barnehagesatsing.

Satsingen har vært en av regjeringens viktigste saker. Hanssens lobbyplan for Espira, som er et av selskapene som har tjent gode penger, skal ifølge Dagbladets kilder ha gått ut på å framstille forslaget som et SV-forslag som egentlig ikke hadde støtte i Ap.

Utenfor virkeligheten Dette til tross for at Hanssen selv satt som statsråd og var med på behandlingen av barnehagemelding og spørsmålet om hvordan barnehager skal finansieres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer