VIL HA FIRE UKER: Politiadvokat Haris Hrenovica begjærer fire ukers varetekt for begge de siktede. Til høyre forsvarer for slektningen, Tarjei Ræder Breivoll. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
VIL HA FIRE UKER: Politiadvokat Haris Hrenovica begjærer fire ukers varetekt for begge de siktede. Til høyre forsvarer for slektningen, Tarjei Ræder Breivoll. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

- Han er fortvilet, og synes det er uvirkelig at han er siktet

Slektning av savnede Frank André Gundersen (31) er siktet for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEDRE ROMERIKE TINGRETT (Dagbladet): - Han er fortvilet, og synes det er uvirkelig at han er siktet. Han har et nært og godt forhold til slektningen, som han håper er i live, sier advokat Tarjei Ræder Breivoll ved Angell Advokatfirma til Dagbladet.

Savnet i 20 dager Breivoll forsvarer en 29-årig mann som er siktet for å ha medvirket til drap på slektningen Frank André Gundersen (31), som har vært savnet i 20 dager. Politiet tror 31-åringen er tatt av dage, og har pågrepet og siktet 29-åringen og en annen mann i 30-åra for drapet.

29-åringen sitter tydelig preget og gråtkvalt i Nedre Romerike tingrett og veksler noen ord med forsvarer Breivoll. Han nekter straffskyld.

- Jeg vil begjære fire ukers varetektsfengsling med isolasjon for begge de siktede, opplyser Haris Hrenovica, politiadvokat ved Romerike politidistrikt, til Dagbladet.

Forsvarer Breivoll sier klienten samarbeider med politiet.

- Han håper politiet vil etterforske saken så grundig som mulig, og håper oppmerksomheten rundt saken vil få Gundersen til å dukke opp, sier han.

Var på besøk Frank André Gundersen ble sist sett i begynnelsen av mai, i Skogbygda i Nes. Der var han på besøk hos den nå siktede slektningen. Et omfattende søk etter 31-åringen har ikke gitt resultat.

Ifølge siktelsen ble Gundersen drept en gang mellom 2. og 5. mai.

Politiet gjennomførte i går tekniske undersøkelser i slektningens hus, og tok med seg flere gjenstander, ifølge Romerikes Blad.

Den andre siktede mannens forsvarer Linda Ellefsen Eide ved Advokatfirmaet Elden sier til Romerikes Blad at klienten hennes er sjokkert over drapssiktelsen.

- Han nekter straffskyld, sier hun til Dagbladet.

Politiadvokat Hrenovica har begjært at dagens fengslingsmøter går for lukkede dører.

SAVNET, ANTATT DREPT: Frank André Gundersen (31). Foto: POLITIET
SAVNET, ANTATT DREPT: Frank André Gundersen (31). Foto: POLITIET Vis mer