- Han er fryktelig, fryktelig overrasket

Drapssiktede reagerer på at sønnen er arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble sønnen (16) til den 31 år gamle kvinnen som ble knivdrept på Bygland barne- og ungdomsskole siktet for medvirkning til drap. Fra før av er kvinnens eksmann, som ble pågrepet på åstedet, siktet for drapet.

Eksmannen skal ha blitt svært overrasket da han fikk høre at eldstesønnen var blitt siktet i saken.

- Han er fryktelig, fryktelig overrasket over at sønnen ble arrestert. Han skjønner ikke hvorfor politiet har arrestert sønnen hans, sier mannens advokat Sveinung Søndervik Johnsen til Dagbladet.no.

Ifølge Johnsen ga den drapssiktede faren sin fremstillingen av hendelsesforløpet til politiet i dag, men han rakk ikke å komme så langt som til skyldspørsmålet. Faren, som ble pågrepet med makt på åstedet, skal framstilles for varetekt i morgen.Bodde hos faren
Drapssiktede og den drepte kvinnen hadde fire barn sammen. Den siktede 16-åringen er parets eldste barn og bodde sammen med sin 14 år gamle bror hos faren, mens de to yngste barna bodde hos moren.

- Barna, bortsett fra den siktede 16-åringen, er nå tatt hånd om av barnevernet og de er sammen med folk som de kjenner godt, sier Johnsen til Dagbladet.no.

Forholdet mellom drapssiktede og 31-åringen skal ha vært svært anstrengt. Mannen var ilagt besøksforbud hos ekskona, som også fikk voldsalarm. 31-åringens nye kjæreste skal ha vært en av årsakene til kranglingen.Utløste voldsalarm før drapet
Kvinnen utløste voldsalarmen like før hun ble drept.

KVINNEN BLE DREPT FORAN BARNA SINE I SKOLEGÅRDEN: Ektemannen ble pågrepet på stedet og senere siktet for drapet. I går ble eldstesønnen siktet for medvirkning. Foto: SETESDØLEN
KVINNEN BLE DREPT FORAN BARNA SINE I SKOLEGÅRDEN: Ektemannen ble pågrepet på stedet og senere siktet for drapet. I går ble eldstesønnen siktet for medvirkning. Foto: SETESDØLEN Vis mer

- Meldingen kom inn til oss i 16-tida. En patrulje var allerede i nærheten helt tilfeldig, og da voldsalarmen gikk, kom de derfor raskt til stedet. Men da var kvinnen allerede stukket ned, fortalte Sigurd Langeid, lensmann i Bygland, til Dagbladet.no.

Politiet fikk også en melding før voldsalarmen ble utløst.

- Det var en kontakt med operasjonssentralen noen få minutter før drapet. Patruljen ble varslet, men det var først da voldsalarmen ble utløst at det ble prioritert, sier Langeid.

POLITIET RYKKET UT DA VOLDSALARMEN GIKK: Kvinnen ble imidlertid knivstukket før de kom fram til åstedet.