HØRTE FLERE SMELL: Naboene til 27-åringen som ble pågrepet her, hadde reagert på mannens oppførsel. Foto: Robert McPherson / Scanpix
HØRTE FLERE SMELL: Naboene til 27-åringen som ble pågrepet her, hadde reagert på mannens oppførsel. Foto: Robert McPherson / ScanpixVis mer

- Han er glad i ting som smeller

27-åringen som er siktet for oppbevaring av sprengstoff, dyrket interessen slik at naboer hørte høye smell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 27 år gammel mann er siktet for oppbevaring av sprengstoff i sin bolig i Larvik. Da politiet aksjonerte mot boligen i går kveld, fant de også flere ulovlige våpen, som kunne se ut til å være hjemmelaget eller modifiserte automatvåpen.

En nabo av 27-åringen, som ønsker å være anonym, forteller at siktede holdt seg for seg selv og at de hadde mistanke mot at det var noe galt.

- Det er kjent at han er glad i ting som smeller, kinaputter og slike ting. Det har vi oppfattet at han er en veldig «fan» av han synes er morsomt, sier 27-åringens nabo til Dagbladet.

- Det har vært noen smell innimellom.

Dagbladet vet at siktede i nettauksjoner har ytret interesse blant annet for lighterbensin og kjemikalier. Han har vært aktiv på kinesiske nettsteder, der han har bedt om tilbud på og undersøkt mulighetene for å importere flere kjemikalier til Norge. Han er også kritisk til islam.

27-åringen har en kano i hagen, men det skal ikke være kjent at han er spesielt friluftsinteressert.

- Det er ingen hyggelig tanke at det har vært oppbevart sprengstoff i nabohuset. Vi har mistenkt at det var noe galt, men vi har ikke visst noe.

- Han har vært mye hjemme på dagtid. De som har vært på besøk hos ham, virker som helt normale.

27-åringen er straffedømt flere ganger tidligere, blant annet for brudd på våpenloven. Politiet fant også ingredienser i boligen som kan brukes til å framstille bomber.