Han er grunnen til at skrekk­fengselet eksisterer. Slepte et lik gjennom gangene og fikk spesiallaget celle i «Range 13»

Thomas Silverstein.

DREPTE FANGEVOKTER: Etter at Thomas Silverstein i 1983 tok livet av fangevokter Merle Eugene Clutts, så det føderale fengselsvesenet seg nødt til å bygge enda sikrere soningsanstalter. Resultatet ble ADX Supermax i Florence, Colorado. Foto: Google Earth / Federal Bureau of Prisons
DREPTE FANGEVOKTER: Etter at Thomas Silverstein i 1983 tok livet av fangevokter Merle Eugene Clutts, så det føderale fengselsvesenet seg nødt til å bygge enda sikrere soningsanstalter. Resultatet ble ADX Supermax i Florence, Colorado. Foto: Google Earth / Federal Bureau of Prisons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet fortalte i går om noen av de fryktelige historiene som har utspilt seg bak murene på supermax-fengselet ADX i Florence, Colorado - et fengsel som ble laget for å huse de verste av de verste.

ADX ble åpnet i 1994, men episoden som ligger til grunn for opprettelsen av anlegget skjedde hele elleve år tidligere i et helt annet fengsel - i Marion i Illinois.

I hovedrollen: Thomas Silverstein, hvis liv har blitt gjenfortalt i store trekk av forfatteren og journalisten Pete Early.

«Aryan Brotherhood»

Silverstein, født i Long Beach, California i 1952, var ingen stor og sterk gutt i oppveksten. Han hadde en tendens til å få juling av de andre barna, men moren ville ikke ha noe av at gutten hennes ble hakket på. Hun ga ham streng beskjed at om han ikke tok igjen, kunne han vente seg en ny runde juling av henne.

Silverstein fikk først nærkontakt med ungdomsfengselet i en alder av 14, og da han var 19 ble han sendt til San Quentin-fengselet i California. Han slapp ut fire år senere, men ble arrestert igjen kort tid etter. Denne gangen sammen med sin far Thomas Conway for tre bevæpnede ran, og ble siden sendt til Leavenworth i Kansas i 1977.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.